Udland

To sorte mænd fundet hængt i USA - nu kræver familierne svar

Familierne til begge mænd nægter at tro på, at der er tale selvmord. Sagerne vækker opsigt i kølvandet på George Floyds død.

To sorte mænd er inden for de seneste par uger fundet hængt fra træer i nærheden af Los Angeles.

De pårørende kræver nu yderligere undersøgelser af, hvordan de to mænd mistede livet. Det skriver New York Times.

Familien til 24-årige Robert L. Fuller modsiger myndighedernes påstand om, at han begik selvmord, mens familien til 38-årige Malcolm Harsch frygter, at også hans død vil blive kategoriseret som et selvmord.

Sidstnævnte blev 31. maj fundet død nær en bebyggelse for hjemløse i Victorville, hvor Malcolm Harsch ifølge vidner boede i tiden op til sin død. De foreløbige undersøgelser tyder ikke på, at der ligger en kriminel handling bag Harschs død.

Har du brug for hjælp?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, hjælper det at få sat ord på de svære tanker og følelser.

Du kan kontakte Livslinjens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage i tidsrummet 11-04. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Det er også muligt at chatte med Livslinjens rådgivere.

Du kan også kontakte Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade på 70101818 mandag fra kl. 9-19 og tirsdag til torsdag fra kl. 16-19 eller www.lmsos.dk, hvor der er mulighed for at chatte og lave aftaler.

Familien kræver svar

Retsmedicinernes undersøgelse af Malcolm Harsch skulle ifølge myndighederne være afsluttet, men man er stadig ved at undersøge de nærmere omstændigheder omkring hans død.

Familien har endnu ikke fået et klart svar på, hvordan Malcolm Harsch døde, siger søsteren Harmonie Harsch:

- Vi prøver bare at få nogle flere svar på, hvad der egentlig skete. Min bror var så kærlig - ikke kun over for familien, men også over for fremmede. Det her ligner ham slet ikke.

Harmonie Harsch fortæller, at familien nu har indledt deres egen undersøgelse af omstændighederne omkring Malcolm Harschs død.

- Det har været meget hårdt for os. Der er noget, der ikke stemmer, siger Harmonie Harsch til New York Times.

Afviser selvmord

Godt 80 kilometer fra Victorville - i Palmdale - afviser Robert L. Fullers familie myndighedernes erklæring om, at den 24-årige sorte mands død betragtes som selvmord.

Under en demonstration for Robert L. Fuller lørdag fortalte hans søster, Diamond Alexander, at det ikke gav nogen mening at kategorisere brorens død som selvmord.

- Der er intet af det, de har fortalt os, der giver mening. Først får vi én ting at vide og så noget helt andet. Vi vil bare have sandheden.

En forbipasserende fandt natten til onsdag i sidste uge Fullers lig hænge fra et træ i centrum af Palmdale. Det oplyser Los Angeles County Sheriff’s Department.

Selvom undersøgelserne ikke er afsluttet, oplyser myndighederne, at Robert L. Fuller på ”tragisk vis” begik selvmord. Fullers obduktion er endnu ikke endeligt afsluttet, understreger myndighederne i en pressemeddelelse.

- Min bror var ikke selvmordstruet. Det var han bare ikke, siger Fullers søster, Diamond Alexander, til New York Times.

215.000 har skrevet under

215.000 personer har taget del i en underskriftindsamling, der kræver en tilbundsgående undersøgelse af Robert L. Fullers død.

Under en pressekonference på rådhuset i Palmdale gjorde flere borgere det klart, at de ikke havde tillid til myndighedernes undersøgelse af Fullers dødsårsag. Borgerne ønsker en uvildig og gennemsigtig undersøgelse af den unge mands dødsfald.

De to dødsfald finder sted i kølvandet på drabet på den sorte amerikaner George Floyd, som døde 25. maj under en voldsom anholdelse i Minneapolis.

Floyds død har ført til massive demonstrationer på tværs af hele USA.