Politichef i Atlanta trækker sig efter et nyt drab på en sort mand

Videoer viser skudepisoden, som resulterede i den 27-årige mands død.

I USA har politichefen i Atlanta lørdag trukket sig fra posten, efter at en sort mand blev skuddræbt af politiet fredag aften under en anholdelse.

Det oplyser Atlantas borgmester, Keisha Lance Bottoms.

I USA har politichefen i Atlanta lørdag trukket sig fra posten, efter at en sort mand blev skuddræbt af politiet fredag aften under en anholdelse. Det oplyser Atlantas borgmester, Keisha Lance Bottoms.

Drabet på manden Rayshard Brooks har udløst demonstrationer og optøjer i Atlanta, som er den største by i delstaten Georgia.

Lørdag aften spærrede demonstranterne en af byens største motorveje, og satte ild til en lokal restaurant fra fastfoodkæden Wendy's.

Hvad skete der fredag aften?

Det var denne restaurant, politiet fredag blev kaldt ud til, fordi den 27-årige Rayshard Brooks var faldet i søvn i sin bil og blokerede restaurantens drive-in bane.

Her konfronterede politiet Brooks og tog en spiritustest på ham, som viste sig at være positiv.

Men da politiet ville anholde Rayshard Brooks, forsøgte han at undslippe.

Et øjenvidne optog hændelsen på sin mobil og har lagt videoen på de sociale medier. På videoen kan man se den 27-årige kæmpe imod politiet, indtil han får fat i en af betjentenes strømpistoler, vrister sig fri og løber fra dem.

På overvågningsbilleder fra restauranten ser man Brooks løbe med betjentene i hælene, imens han peger strømpistolen tilbage imod dem.

Herefter bliver Rayshard Brooks ramt af skud. Han døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.

Hvad med politiet?

Betjenten, der stod bag skuddet, er blevet fyret, skriver CNN lørdag.

Atlantas borgmester Keisha Lance Bottoms har offentligt kritiseret den pågældende betjent ved navn Garett Rolfe.

- Der er en klar sondring mellem, hvad du kan gøre, og hvad du bør gøre. Jeg mener ikke, at dette var en berettiget anvendelse af dødbringende magt, sagde borgmesteren lørdag på et pressemøde.

Protester imod politivold

Efter drabet på den 27-årige mand fortsætter demonstranter med at gå på gaden i Atlanta. Nu med skilte, der også bærer Rayshard Brooks' navn, ved siden af navne som Ahmaud Arbery, Breonna Taylor og George Floyd. Personer, der er dræbt af nuværende eller tidligere betjente.

I USA såvel som mange andre af verdens store byer, har der de seneste tre uger været protester imod politivold og systemisk racisme, i kølvandet på drabet på George Floyd under en brutal anholdelse 25. maj.

Her knælede en hvid betjent ved navn Derek Chauvin på George Floyds hals i knap ni minutter, imens Floyd gentagende gange fremstammede, at han ikke kunne trække vejret.

Først blev Derek Chauvin fyret, dernæst sigtet for drab, og siden er sigtelsen skærpet til forsætligt drab. Hvis Chauvin bliver kendt skyldig i alle anklager, risikerer han op til 40 års fængsel.

Herhjemme har der også været demonstrationer, som den danske organisation Black Lives Matter Danmark har afholdt i både København, Aarhus, Odense og Aalborg.