Coronavirus

Kina oplever flest coronasmittede i to måneder

WHO har tilbudt landet hjælp i forsøget på at inddæmme smitten.

Lørdag er der registreret det højeste antal nye bekræftede coronasmittede i Kina siden 13. april. Det fremgår af en opgørelse fra Kinas Nationale Sundhedskommission (NHC) søndag.

57 nye er smittet. 36 af dem kan spores til hovedstaden, Beijing, ifølge The Guardian. Hovedstaden har ellers ikke oplevet nye tilfælde af coronasmitte de seneste to måneder.

Og det giver bekymring for, at en genopblussen og en decideret anden bølge af virusudbruddet kan være på vej i verdens folkerigeste land, skriver BBC.

Kinesisk politi har afspærret og lukket det store Xinfadi-madmarked i hovedstaden, Beijing.

Madmarked kan være kilde til smitte

Interessen for de nye coronasmittede samler sig i særdeleshed omkring det store Xinfadi-madmarked i Fengtai-distriktet i den sydvestlige del af Beijing.

Madmarkedet blev lukkede natten til lørdag dansk tid, efter to mænd, der tidligere havde besøgt markedet, var blevet testet positive for coronavirus.

Det er endnu ikke fastslået, at de to mænd er blevet smittet på markedet.

- Vi har valgt at lukke ned for Xindadi-markedet og de omkringliggende kvarterer for at sætte massernes sikkerhed og sundhed først. Distriktet er sat sig i en form for "krigsberedskab", siger Chu Junwei, en lokal embedsmand, på et pressemøde ifølge BBC.

Madmarkedet Xinfadi i Beijing (Arkivfoto).

Område i Beijing lukket delvist ned

Hundredvis af politibetjente er sat ind for at afspærre det nedlukkede madmarked, og de kinesiske myndigheder er gået i forhøjet alarmberedskab.

Beboere inden for de 11 nærmeste boligblokke af madmarkedet, har fået ordre om at blive hjemme.

Alle sportsarrangementer er udsat, og der er lukket ned for dele af turismen.

Desuden planlægger de kinesiske myndigheder at teste mere end 10.000 personer, der har besøgt Xinfadi-markedet, for coronavirus, og skoleelever skal ikke møde i skole mandag som planlagt, lyder det.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, følger udviklingen i Kina og har tilbudt landet hjælp i forsøget på at inddæmme smitten.

Ifølge WHO er de smittede personer blevet isoleret, og der er sat gang i kontaktopsporing, så de nye smittekæder kan blive brudt.

Tvivl om anden bølge

Kina har registreret over 84.000 smittetilfælde og mere end 4600 dødsfald som følge af coronavirus ifølge Johns Hopkins University.

I Danmark er mere end 12.000 personer bekræftet smittet med coronavirus, men herhjemme er der ikke sket en stigning i de daglige registreringer af antallet at nysmittede den seneste tid.

Det har skabt tvivl om, hvorvidt en såkaldt anden bølge af virusudbruddet vil finde sted i Danmark.

Faglig direktør ved Statens Serum Institut (SSI) Kåre Mølbak har tidligere udtalt, at vi "næppe vil se en anden bølge af coronavirus".

Samtidig har statsminister Mette Frederiksen (S) slået fast, at hun ikke regner med, at Danmark igen skal lukkes effektivt ned til efteråret som følge af virussen.