Uro efter politivold

Betjent løsladt efter Floyd-drab

Betjenten Thomas Lane er sigtet for at holde George Floyds ben under anholdelsen og risikerer op til 40 års fængsel.

En af de fire betjente, der er sigtet i forbindelse med George Floyds død i Minneapolis, er blevet løsladt mod kaution.

Det skriver amerikanske medier, deriblandt New York Times.

Thomas Lane betalte 750.000 dollars (4,9 millioner danske kroner, red.) i kaution og blev løsladt onsdag eftermiddag amerikansk tid.

De tre andre betjente er fortsat fængslet.

Lane og to andre betjente, Tou Thao og J. Alexander Kueng, er sigtet for at have hjulpet betjenten Derek Chauvin, der er sigtet for drab, efter han pressede sit knæ mod George Floyds hals i knap ni minutter, hvorefter Floyd døde.

Indsamling til løsladelse

Siden løsladelsen er en fundraising-hjemmeside i Thomas Lanes navn blevet fjernet fra nettet. Hjemmesiden anmodede om penge gennem PayPal-donationer.

Som forklaring stod der, at Lane "gjorde alt, hvad han kunne" for at redde Floyds liv, og at kautionsbeløbet var uretfærdigt højt. Det skriver avisen "Star Tribune".

Lanes advokat bekræftede over for avisen, at hjemmesiden fandtes, men ved ikke hvem, der stod bag, og hvor mange penge, der blev samlet ind. Det er også uvist, om nogle af pengene er gået til at betale betjentens kaution.

Demonstrationer verden over

George Floyd sagde gentagne gange under anholdelsen, at han ikke kunne få luft.

Ord, der nu er blevet til slagord i demonstrationer mod politivold og racisme verden over - blandt andet her i Danmark.

George Floyd blev anholdt, efter han ifølge en butiksindehaver forsøgte at betale med en falsk 20-dollar-seddel.

Bror forlanger dødsstraf

Lane, Thao og Kueng kan få samme dom som Chauvin og risikerer op til 40 års fængsel, hvis de findes skyldige. Det skriver New York Post.

Thao og Kuengs kaution er også 750.000 dollars, mens Chauvin skal betale 1.250.000 dollars for at blive løsladt (8,2 millioner danske kroner, red.).

De fire betjente, som var involveret i den voldsomme anholdelse af George Floyd 25. maj, blev alle fyret og sigtet i sagen. Thomas Lane holdt Floyds ben under anholdelsen, viser sagspapirer.

George Floyds bror, Philonise Floyd, mener, at hans brors død var en henrettelse, og har forlangt, at de fire betjente dømmes til døden.