Uro efter politivold

Advokat: 75-årig demonstrant hjerneskadet efter at være blevet skubbet af politifolk

Martin Gugino siger ifølge advokat, at han ikke vil tale med medier lige nu på grund af følgerne af et fald.

Advokaten for Martin Gugino, der blev indlagt på hospitalet, efter han under en demonstration i USA blev skubbet omkuld af politifolk, siger nu, at den 75-årige mands hjerne er beskadiget. Det skriver CNN.

- Det er hjerteknusende at skulle sige, men hans hjerne er beskadiget, og det er han godt klar over nu. Af den grund er han ikke interesseret i at blive interviewet nu. Han føler sig opmuntret og opløftet over al den støtte, han har modtaget fra så mange mennesker over hele verden, skriver advokat Kelly Zacone torsdag i en udtalelse til medierne.

Optaget på video

Demonstrationen fandt sted i Buffalo, New York, torsdag i sidste uge, hvor vrede borgere protesterede, efter at den 46-årige George Floyd døde i forbindelse med en brutal anholdelse.

En lokal journalist optog hændelsen på video og lagde den på Twitter.

To betjente, der væltede den 75-årige mand omkuld, er blevet sigtet for vold. Begge betjente nægter sig skyldige i sigtelsen, skriver Huffington Post.

USA's præsident, Donald Trump, mener dog, at den 75-årige, nu hjerneskadede mand kan være provokatør for den antifascistiske bevægelse Antifa.

- Jeg så det. Han faldt hårdere, end han blev skubbet. Han sigtede med en scanner. Kan det være en fælde?, spørger Trump på Twitter.

Donald Trump har dog ikke fremlagt nogen dokumentation for sin påstand.