Donald Trump sår tvivl om 75-årigs fald: - Kan det være en fælde?

Donald Trump mener, at 75-årige Martin Gugino, der blev skubbet af politiet, kan være en Antifa-provokatør.

En 75-årig mand, der i sidste uge faldt bagover efter skub fra betjente til en demonstration i Buffalo i New York, kan være en provokatør.

Det spekulerer USA’s præsident, Donald Trump, i på Twitter.

Han skriver, at den 75-årige Martin Gugino lod til at være i gang med at scanne politiets kommunikationsudstyr med henblik på at ødelægge det, da han blev skubbet væk.

Donald Trump mener, at Martin Gugino kan være en Antifa-provokatør. Antifa er en antifacistisk bevægelse, som Trump tidligere har truet med at udpege som terrororganisation.

- Jeg så det. Han faldt hårdere, end han blev skubbet. Han sigtede med en scanner. Kan det være en fælde?, spørger Trump på Twitter.

Donald Trump har ikke fremlagt nogle beviser på sin påstand, som har ført til kritik fra flere sider.

Episoden skete til en protest i kølvandet på anholdelsen af George Floyd, der døde, efter at betjenten Derek Chauvin havde siddet på hans hals i over otte minutter.

I en video fra episoden ser man Matin Gugino gå imod en flok hjelmklædte betjente. Han bliver skubbet og mister balancen, hvorefter han falder bagover og slår hovedet mod betonen på fortovet. Han bliver liggende med blod fra øret, mens adskillige betjente passerer ham.

Guvernør om teorier: Forkastelige

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, kalder Donald Trumps teorier om den 75-årige mand for "forkastelige".

Det skriver CBS News.

- Præsident Trump skrev et tweet i dag, der overrasker mig, selv efter alle de tweets, han har lavet, lød det fra guvernøren på sit daglige pressemøde.

Han tilføjede, at han var chokeret og oprørt over Trumps spekulationer om, hvorvidt Martin Gugino er en Antifa-provokatør og prøvede at få politiet i en fælde.

- Tror du, det var iscenesat? Tror du, blodet, der kom ud af hans hoved, var iscenesat? Er det, hvad du siger?, lyder det fra guvernøren, der opfordrer Trump til at undskylde.

Martin Guginos advokat, Kelly Zarcone, siger i en udtalelse, at hans klient "altid har været en fredfyldt aktivist", der bekymrer sig om samfundet, skriver CBS News.

Martin Guginho blev indlagt med hovedskader efter episoden, men er udskrevet igen. Ifølge BBC har han det ikke godt nok til at kommentere sagen.

To politibetjente blev suspenderet efter episoden. Det fik efterfølgende 57 af deres kollegaer til i protest at forlade den taktiske enhed, som de to betjente var en del af.