Udland

Tysk politi beder om hjælp til at finde Madeleine McCanns lig

En tysk anklager hævder at have beviser for, at den lille pige er dræbt og appellerer til især britiske turister.

Det har ikke skortet på henvendelser fra offentligheden, siden det for tre dage kom frem, at en 43-årig mand er hovedmistænkt i sagen om Madeleine McCanns forsvinden.

Men stadig mangler der dét, enhver drabssag har allermest brug for: Et lig, som kan fortælle historien. Måske endda pege på en morder.

Nu opfordrer den tyske anklager Hans Christian Wolters folk til at melde sig med informationer, der kan føre til fundet af den formodentligt myrdede Madeleine McCann, som forsvandt sporløst for 13 år siden.

Informationerne skal bruges, fordi der ellers ikke er tilstrækkeligt med klare beviser til at holde i en retssag mod den mistænkte.

- Vi har indikationer, som peger på, at Madeleine er død, og som peger på den mistænkte, men jeg kan ikke fortælle mere end det, siger Hans Christian Wolters ifølge Sky News.

Hovedmistænkt har sexforbrydelser bag sig

Den hovedmistænkte er en tysk mand med flere sexforbrydelser bag sig.

I sine år i Portugal boede han i et nedslidt gårdhus og kørte i både et folkevognsrugbrød, en VW T3 Westfalia, og i en sort Jaguar XJ, mener politiet. Men man mangler stadig at kunne knytte ham direkte til mordet på den dengang 3-årige pige.

- Vi har ikke det afgørende bevis i form af Madeleine McCanns legeme. Vi arbejder ud fra en formodning om, at hun er død. Derfor har vi også brug for at få informationer om, hvor den mistænkte har boet, så vi måske kan opspore hende, lyder det fra den tyske advokat.

Det er ikke mindst britiske turister og fastboende, der appelleres til fra de tyske efterforskere.

Fordi området er et meget populært resort for både ferierende og pensionister.

- Vi har brug for alt. Hvem var hans venner, og hvem kendte han. Vi vil vide, hvor han boede, hvad han arbejdede med, hvordan hans liv formede sig, og hvor han har været med sine biler. Nogen må have været på besøg i hans hjem og kan fortælle os, hvordan de så ud indefra. Måske kan vi endda finde flere sex-ofre de steder, han har boet, siger Hans Christian Wolters.

Samtidig har Scotland Yard offentliggjort to telefonnumre, som måske kan kaste nyt lys over den mistænktes adfærd i dagene omkring Madeleine McCanns forsvinden.

Efterlysere ejere af mystiske telefonnumre

Det var blandt andet to telefonnumre, som politiet efterlyser informationer om. Numrene var +351 912 730 680 og +351 916 510 683.

Den aften, hvor Madeleine forsvandt, fik den mistænkte et opkald, som varede en halv times tid, mens han befandt sig i Praia da Luz - samme område, som Madeleine McCann forsvandt fra, da hun var på ferie med sine forældre og tvillingesøskende.

Den mistænkte boede i området ved den portugisiske Algarve-kyst fra 1995 til 2007, året hvor Madeleine McCann blev meldt savnet.

Tysk politi arbejder på at kortlægge den mistænktes færden med skiftende bopæl og ophold for hele perioden i håbet om at komme nærmere et fund af den lille pige.

Politiet har offentliggjort billeder af de to biler, han menes at have kørt i på det tidspunkt, hvor Madeleine McCann forsvandt.