Uro efter politivold

75-årig skubbet i jorden af betjente i USA - guvernør kalder det 'en skændsel'

I en video kan man se manden ligge livløs, men nu er han i stabil tilstand.

To betjente er blevet suspenderet, efter at de skubbede en 75-årig mand i jorden under en protest torsdag aften amerikansk tid, skriver Reuters.

Demonstrationen fandt sted i Buffalo, New York, hvor vrede borgere protesterer, efter at den 46-årige George Floyd døde i forbindelse med en brutal anholdelse.

En lokal journalist optog hændelsen på video og lagde den på Twitter.

I videoen ser man den 75-årige mand gå op til en flok betjente, som skubber ham, så manden mister balancen og falder ned på fortovet med hovedet mod betonen.

Herefter går de to betjente og flere andre forbi den 75-årige, som bliver liggende i adskillige sekunder, inden nogen hjælper ham. I videoen kan man se blod fra mandens øre.

Guvernør: Det er en ren skændsel

Den voldsomme episode har blandt andet fået New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, til at reagere.

- Dette optrin er fuldstændig uretmæssigt og en ren skændsel, skriver delstatens guvernør på Twitter.

Guvernøren meddeler også, at han har snakket med Buffalos borgmester, Byron Brown, og at de er enige om, at de involverede betjente bør suspenderes øjeblikkeligt, mens der indledes en officiel undersøgelse.

- Politibetjente skal håndhæve - IKKE MISBRUGE - loven, skriver han.

Byron Brown har efterfølgende også kommenteret på hændelsen.

Han har meddelt i en pressemeddelelse, at Buffalos politichef nu har suspenderet de to betjente, og at de igangsætter en undersøgelse af sagen.

- Jeg er dybt foruroliget over videoen, skriver borgmesteren i pressemeddelelsen.

Han oplyser desuden, at den 75-årige er på hospitalet, hvor hans tilstand er stabil.

Protester i USA fortsætter

Protesterne i kølvandet på den 46-årige George Floyds død fortsætter på 10. dag i USA, hvor folk er gået på gaden i protest mod racisme og politivold.

George Floyd mistede mandag i sidste uge livet, efter at have været udsat for en voldelig anholdelse af en hvid betjent i i Minneapolis i delstaten Minnesota.

Betjenten, ved navn Derek Chauvin, og de tre medvirkende kollegaer i anholdelsen, blev i første omgang fyret, hvilket vakte stor vrede i mange amerikanere, som krævede betjentene sigtet for drab.

Sidenhen er Derek Chauvin blevet anholdt, og onsdag blev han sigtet for forsætligt drab. De tre øvrige betjente sigtes for medvirken til forsætligt drab.