Udland

Tysk politi: Vi tror, Madeleine McCann er død

En 43-årig tysk mistænkt er tidligere dømt sexforbryder. Under et pressemøde torsdag beder efterforskere vidner om at stå frem.

Efter nye oplysninger om en 43-årig tysk mand, som er mistænkt i forbindelse med den treårige Madeleine McCanns forsvinden i 2007, antager den tyske anklagemyndighed nu, at hun er død.

Det oplyser anklagemyndigheden på et pressemøde torsdag.

Den mistænkte sidder lige nu fængslet i en anden sag, men vedkommende er tidligere mistænkt for tyverier fra lejligheder og hoteller samt handel med narkotika.

Dømt sexforbryder

Anklagemyndigheden ved Braunschweig efterforsker nu den 43-årige tysker for mistanke om mord.

- Vi taler om en mistænkt, en sexforbryder, som allerede er dømt for kriminelle handlinger mod små piger, og han afsoner allerede en lang dom, lyder det under pressemødet fra statsanklager Hans Christian Wolters.

Den 43-årige tyske mand havde sin sidste kendte tyske adresse i Braunschweig, inden han flyttede til udlandet.

Politiet beder desuden vidner om at stå frem med nye oplysninger i sagen.

Kort inden det tyske politis pressemøde, udsendte Madeleine McCanns forældre en erklæring:

- Alt, vi nogensinde har ønsket, er at finde hende, kende sandheden og bringe de ansvarlige for retten. Vi vil aldrig opgive håbet om at finde Madeleine i live, men hvad end udfaldet bliver, har vi brug for at få vished om, hvad der skete, så vi kan finde fred, lyder det blandt andet.

13 år siden

Det er 13 år siden, at treårige Madeleine McCann forsvandt sporløst fra en ferielejlighed i det portugisiske ferieparadis Praia da Luz på Algarve-kysten.

Den 43-årige mand afsoner ifølge den britiske politienhed Scotland Yard en længere fængselsstraf i Tyskland, hvor han også er mistænkt for andre forbrydelser. Han befandt sig i Praia da Luz-området i 2007, da Madeleine McCann forsvandt. Dengang boede han i et nedslidt gårdhus og kørte i både et folkevognsrugbrød, en VW T3 Westfalia og i en sort Jaguar, mener politiet.

Manden var ofte i Algarve-regionen mellem 1995 og 2007. Blandt andet boede han i et hus, der lå mellem Lagos og Praia de Luz i en årrække.