Udland

Jordskred tog otte huse med sig - advarer om, at flere kan være på vej

Det første store jordskred anslås at have været mellem 650 og 800 meter langt og mellem 30 og 40 meter højt.

Der er stor fare for flere jordskred i Finnmark i Norge i de kommende dage. Advarslen kommer, efter der i går var et stort jordskred i nabofjorden Alta i det nordlige Norge.

Der var både helikoptere og droner på området efter jordskredet.

Politiet blev først opmærksomme på jordskredet, fordi en hund blev taget af muddermasserne og skyllet ud i fjorden.

Hunden svømmede ind på land igen og er i god behold, skriver norsk TV 2.

De store jord- og vandmasser fejede otte bygninger med sig - to huse, en hytte og nogle bådehuse og udhuse blev taget af skredet og skyllet ud i fjorden. Derudover rev jordskredet en campingvogn med sig.

Kan fortsætte et par dage

Det første store jordskred anslås at have været mellem 650 og 800 meter langt og mellem 30 og 40 meter højt. Efterfølgende kom der flere mindre skred i løbet af aftenen, der besværliggjorde politiet og redningsmandskabets arbejde.

Skredet skete på vestsiden af Kråkneset.
Taget på et af de otte huse, der blev taget af jordskredet.

De fleste huse i området er fritidshuse og stod derfor tomme, men en enkelt beboer blev evakueret fra sit hus, der dog undgik jordskredet.

Det første mudderskred kom klokken kvart i fire onsdag eftermiddag.

I løbet af den seneste tid har der været flere mindre jordskred i området. Der er risiko for endnu flere de kommende dage, lyder det fra de norske myndigheder.

– Det vil nok fortsætte med at rase i én til to dage endnu. Derfor vil det ikke være sikkert at opholde sig i området i længere tid, siger distriktsingeniør i Anders Bjordal i NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat, red.)