Udland

Han omregistrerede sin bil dagen efter Madeleine forsvandt - her er hvad vi ved om ny mistænkt

Den mistænkte sidder lige nu i fængsel for en seksualforbrydelse.

Onsdag kom der nyt frem i den meget omtalte sag om den treårige Madeleine McCann, der forsvandt under en ferie med sin familie i Portugal i 2007.

En 43-årig tysk mand er nu mistænkt for at stå bag Madeleines forsvinden, har Scotland Yard offentliggjort i en pressemeddelelse. Torsdag oplyste den tyske anklagemyndighed, at sagen nu efterforskes som et drab.

Her er, hvad vi ved om den mistænkte i sagen:

Hvem er han?

Den mistænkte er en 43-årig tysk mand, som lige nu afsoner en længere fængselsstraf i Tyskland for en seksualforbrydelse. Ifølge politiet har han domme bag sig for kriminelle handlinger mod små piger.

Politiet vil ikke identificere manden yderligere, men beskriver ham som en hvid mand på omkring 182 centimeter. Han formodes at have været tynd med kort og blondt hår på tidspunktet for Madeleine McCanns forsvinden i 2007.

Dengang var manden 30 år gammel, men ifølge politiet har han muligvis set ud som en på 25-32 år.

Manden havde løst arbejde i restaurationsbranchen i Portugal, men han har også begået forbrydelser såsom narkohandel og indbrud på hoteller og i ferieboliger, oplyser Christian Hoppe, som er ledende efterforsker hos Tysklands Bundespoliti.

Hvad ved vi om hans færden?

Efterforskeren fortæller desuden, at manden boede i Portugal næsten konstant i årene 1995-2007.

Det år, Madeleine McCann forsvandt, befandt han sig i Praia da Luz, altså i det samme område, som familien McCann var på ferie i.

Her boede han i et nedslidt gårdhus.

Manden havde også et folkevognsrugbrød, skriver Scotland Yard i pressemeddelelsen. Politiet ved, at manden kørte rundt i det i Praia da Luz i dagene op til Madeleine McCanns forsvinden.

De mener, at han sov i bilen i op til flere uger ad gangen i samme periode.

Hvorfor er han mistænkt?

Efterforskerne har offentliggjort flere forhold, som ligger til grund for deres teori om, at den 43-årige står bag hendes forsvinden.

For det første har et telefonopkald mellem manden og en ukendt person vakt politiets interesse. Efterforskerne ved, at den mistænkte var i Praia da Luz omkring en time efter, at Madeleine sidst blev set, hvilket var klokken ni om aftenen.

Fra Praia da Luz modtog den mistænkte et telefonopkald på sin mobil fra en anden portugisisk mobil. Opkaldet varede omkring en halv time.

Politiet har derfor offentliggjort to telefonnumre i pressemeddelelsen. Det ene nummer har den mistænkte brugt dengang, og det andet nummer har den ukendte person ringet til den mistænkte fra. Den mistænktes var +351 912 730 680, og den ukendtes nummer var +351 916 510 683.

Ud over telefonopkaldet har de også fundet mistænkelige omstændigheder ved en bil.

Foruden det føromtalte folkevognsrugbrød var en sort Jaguar registreret i den 43-årige mands navn. Men dagen efter Madeleines forsvinden, omregistrerede den mistænkte bilen i en anden tysk persons navn, selvom efterforskerne mener, at bilen stadig var i Portugal.

Hvad gør politiet nu?

Politiet leder nu efter den person, som den mistænkte har talt i telefon med den aften, hvor Madeleine forsvandt.

Scotland Yard beskriver denne person som et "yderst betydningsfuldt vidne i sagen".

De opfordrer derfor personen og alle andre, der potentielt kan have information om de to telefonnumre, eller vidner, der har set bilerne, til at henvende sig hurtigst muligt.