Coronavirus

Britisk minister svedte sig gennem tale i Underhuset - er testet for coronavirus

Regeringen bliver kritiseret for at tvinge parlamentet til at mødes fysisk - og dermed udsætte sig for smitte

Den britiske erhvervsminister Alok Sharma var tydeligt utilpas, da han onsdag holdt tale i det britiske parlament.

Som det kunne ses på tv-billederne fra Underhuset, svedte Sharma så kraftigt, at han flere gange måtte tage et lommetørklæde frem for at tørre sveden af panden.

Efterfølgende blev han coronatestet og bragt hjem, hvor han skal afvente resultatet af testen.

- Helt efter bogen blev han testet og er taget hjem for at gå i selvisolation, siger ministerens talsmand til BBC.

Ministerens sygdom kommer kun to dage efter, det britiske parlament vedtog at ophæve de corona-forholdsregler, der gjorde det muligt for medlemmerne at stemme over nettet.

Tirsdag måtte parlamentsmedlemmerne møde fysisk op for at stemme for at ophæve corona-undtagelserne, og det betød lange køer i parlamentsbygningen.

"Latterligt og uansvarligt"

Medlemmer beklagede sig over, at afstandsbestemmelserne ikke blev overholdt – og den kritik vil givetvis kun blive forstærket, hvis det viser sig, at erhvervsministeren er syg og har smittet andre.

- Det viser bare, hvor latterlig og uansvarlig den konservative regerings beslutning om at stoppe det virtuelle parlamentsarbejde var, siger en af det skotske SNP-partis parlamentariske ledere Kirsty Blackma.

Sharma var synligt utilpas under debatten.

Alok Sharmas partifæller på de grønne læderbænke i Underhuset forsikrer dog, at de onsdag holdt den krævede afstand til den tydeligt utilpasse erhvervsminister.

Det er – som SNP-politikeren siger – regeringen selv, der har besluttet at afslutte undtagelsesreglerne og kræve, at parlamentsmedlemmerne møder fysisk op i Underhuset.

- Det er vigtigt, at parlamentsmedlemmerne kan kontrollere lovgivningsarbejdet ordentligt, forklarer et regeringsmedlem, ministeren for Nordirland Brandon Lewis, til BBC.