Coronavirus

Prins tog til fest - nu er han konstateret smittet og siger undskyld

Belgiens prins Joachim er nummer ti i den belgiske tronfølge. Stephanie Lecocq / Pool / Ritzau Scanpix

Prins Joachim brød forsamlingsforbuddet og tog til fest med 26 andre.

Belgiens prins Joachim undskyldte søndag for sin opførsel i forbindelse med en fest i Spanien i sidste uge.

Det skriver BBC.

Undskyldningen kommer, efter at prinsen deltog i en fest i Cordoba i det sydlige Spanien - på trods af et forsamlingsforbud.

Prins Joachim blev efterfølgende testet positiv for coronavirus. Og han har siden været i karantæne. Det samme gælder de 26 øvrige festdeltagere.

- Jeg fortryder mine handlinger dybt, siger den 28-årige prins ifølge BBC.

Ikke tilladt at være samlet mere end 15 personer

Ifølge reglerne i Cordoba er det ikke tilladt at være samlet over 15 personer.

- Jeg undskylder for ikke at respektere alle karantæneforanstaltninger på min tur. I de her svære tider var det ikke min mening at fornærme nogen, sagde han i udtalelsen.

Spansk politi har indledt en efterforskning af festen. De personer, der har overtrådt reglerne, står til en bøde på mellem 600 euro og 10.000 euro.

Kalder festen 'totalt uansvarlig'

Rafaela Valenzuela, der er repræsentant for Spaniens regering i Cordoba, kaldte festen 'totalt uansvarlig', da det kom frem.

Hun tilføjede, at det kunne have udløst en ny smittebølge og sendt spanierne tilbage i deres boliger med forbud mod at gå ud.

- Jeg er overrasket og vred. En episode af denne type stikker ud på et tidspunkt, hvor der er national sorg over de mange døde, sagde hun ifølge Ritzau.

Prins Joachim rejste til Spanien i forbindelse med et praktikophold i Spanien 24. maj. Han deltog i festen to dage senere. Han har milde symptomer som følge af coronavirussen.

Han er nummer ti i den belgiske tronfølge og nevø til den belgiske kong Philippe.