Coronavirus

Pandemien startede ikke på marked i Wuhan, siger Kina

Meldingen kommer, dagen efter Trump sagde, USA vil trække sig fra WHO grundet Kinas indflydelse på organisationen.

Den kinesiske pendant til Sundhedsstyrelsen, CDC, siger ifølge NBC News, at pandemien ikke startede på Wuhan Seafood Market, som det ellers har været troet indtil nu.

Det var på markedet i Wuhan, at de første tilfælde af covid-19 blev rapporteret. Stater samt medier verden rundt har hidtil anset markedet som pandemiens oprindelsessted.

Ifølge det kinesiske CDC har man testet dyrene fra markedet, der ikke har vist sig at være positiv for sygdommen.

Kinesiske forskere mistænker, at virussen kommer fra en type flagermus, men at den kan have spredt sig til andre dyr, som TV 2 tidligere har beskrevet.

Ifølge CDC's direktør, Gao Fu, fortsætter Kina med at undersøge, hvor pandemien startede, skriver NBC News.

USA anklager Kina for at lyve

USA's præsident, Donald Trump, mener, at Kina har løjet om coronavirussens oprindelse og om alvoren af epidemien i Kina, lige siden første tilfælde blev gjort til kende i december 2019.

Fredag sagde Trump på et pressemøde, at han vil trække USA ud af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), fordi han mener, WHO har hjulpet Kina med at dække for sandheden.

Allerede onsdag 13. april meddelte Trump, at USA ville stoppe sin økonomiske støtte til WHO. USA er det land, der giver det største økonomiske bidrag til WHO og har finansieret omkring 15 procent af organisationen.

I 2017 og 2018 lød USA's bidrag på 893 millioner dollar, svarende til seks milliarder kroner.

- Af en eller anden grund, selvom de (WHO, red.) hovedsageligt finansieres af USA, er de alligevel Kina-centriske. Det vil vi se nærmere på. Heldigvis afviste jeg deres råd om at holde vores grænser åbne til Kina, sagde han i starten af april.