Udland

Se billederne: Demonstrationer sætter USA's gader i brand for fjerde dag i træk

George Floyds død har fået folk til at gå på gaden i flere amerikanske byer.

De seneste dage har gader stået i flammer i flere amerikanske byer, blandt andet Denver, New York, Oakland, Minneapolis, Atlanta og Washington D.C.

Det begyndte med en hvid politimands knæ på en afroamerikansk mands hals.

46-årige George Floyd døde efter en anholdelse, hvor den hvide betjent Derek Chauvin satte sit knæ på George Floyds hals i flere minutter, mens han bønfaldt betjenten om at stoppe.

Anholdelsen blev fanget på video af en forbipasserende, der sendte filmen til Washington Post.

- Jeg kan ikke få luft, lad være at slå mig ihjel, siger George Floyd på videoen, der hurtigt spredte sig på internettet.

Det samme gjorde utilfredsheden, der nu har udviklet sig til uroligheder i flere amerikanske byer.

Forstærkninger fra nationalgarden

46-årige George Floyds død har pustet til en ulmende utilfredshed, spørgsmålet om systematisk racisme og spændingerne mellem afroamerikanere og hvide politibetjente. Så sent som i november 2019 blev der sat punktum i en fem år gammel sag fra New York, der til forveksling ligner den dugfriske fra Minneapolis.

Det har fået demonstranter på gaden i mindst fem store amerikanske byer - flest i Minnesotas største by, Minneapolis, hvor anholdelsen af George Floyd også fandt sted.

Fire af de politimænd, der var involveret i anholdelsen af George Floyd, er blevet fyret. Men det er ikke nok - George Floyds familie og demonstranterne ønsker, at de bliver anklaget for mord.