Udland

Twitter korrigerer Trumps tweets - nu truer han med at lukke sociale medier

Twitter har markeret to af Donald Trumps tweets om valgsvindel som misledende. Nu truer han med at regulere eller lukke virksomheden.

I lang tid har det sociale medie Twitter haft en politik om, at opslag, der enten er misledende eller indeholder direkte falsk information, ikke er tilladt.

Indtil nu har den amerikanske præsident, Donald Trump, dog været undtagelsen, da han på trods af at have været under anklage for at have lavet flere fejlagtige og misledende opslag ikke er blevet korrigeret.

Blandt andet har han den seneste uge beskyldt en amerikansk journalist for at slå en af sine ansatte ihjel, ligesom han også har lavet op til flere misledende opslag om coronavirus-medicin, herunder klor og hydroxyklorokin.

Men for første gang natten til onsdag dansk tid gik Twitter direkte ind og blandede sig i Trumps tweets. Derfor har han nu truet med at lukke ned for sociale medier i USA.

Her er, hvad Twitter gjorde, og hvad Trumps reaktion er.

Et fejlagtigt udsagn om brevstemmer

I to tweets påstår USA’s præsident, at brevstemmer med garanti vil føre til omfattende valgsvindel, da kriminelle vil stjæle fra folks postkasser, forfalske stemmesedler og sågar vil underskrive stemmesedler med falske underskrifter.

Derudover påstår han, at alle, der bor i Californien, vil modtage en stemmeseddel, uanset om de er statsborgere eller ej.

Twitter har imidlertid korrigeret præsidenten i en blå note under hans tweets. Klikker twitterbrugeren på den blå note, vil vedkommende blive præsenteret for en side, der kort og kontant forklarer, hvorfor de to udsagn ikke er sande.

- Trump påstod fejlagtigt, at brevstemmer vil føre til valgfusk. Faktatjekkere siger, at der ikke er nogen beviser for, at brevstemmer er forbundet med svindel, står der blandt andet.

Det siger Trump om Twitters korrektion

Traditionen tro gik det ikke stille for sig, da Donald Trump tog til genmæle. I endnu en serie af tweets skriver præsidenten, at Twitter – som han i samme stund bruger til at skyde en hård kritik afsted – ikke går ind for ytringsfrihed.

Derudover mener han, at Twitter blander sig i præsidentvalget 2020, når de korrigerer hans fejlagtige udsagn.

Det mener han blandt andet, fordi Twitter benytter sig af Trumps ærkefjende, den amerikanske presse, når de faktatjekker.

Ikke desto mindre fortsætter præsidenten med at tweete. Blandt andet fryder han sig over, at det amerikanske magasin The Atlantic, der blev grundlagt tilbage i 1857, er nødt til at fyre 20 procent af sine medarbejdere.

Præsidenten, der er medlem af Det Republikanske Parti, fortsætter med at sige, at han er træt af, at sociale medier får republikanerne til at føle, at de ikke kan tale frit.

Derfor truer han på Twitter med enten kraftigt at regulere sociale medier eller at lukke dem ned for bestandigt.

Præsidenten har mere end 80 millioner følgere på Twitter og bruger mediet som talerør til sine vælgere.