26 personer anholdes efter sag om døde migranter i lastbil

En række mistænkte menneskesmuglere er anholdt, efter at 39 migranter sidste år blev fundet døde i England.

I en stor politiaktion er 26 personer blevet anholdt i kølvandet på en tragisk sag om døde vietnamesiske migranter i Storbritannien sidste år.

Det oplyser det europæiske samarbejde Eurojust onsdag.

Politiet i Frankrig og Belgien udførte tirsdag morgen den omfattende aktion.

13 anholdt i Paris og 13 anholdt i Bruxelles

13 er blevet anholdt nær den franske hovedstad, Paris, mens yderligere 13 er blevet anholdt ved Belgiens hovedstad, Bruxelles.

- De mistænkte er angiveligt en del af en organiseret gruppe, der smugler flygtninge fra Asien - særligt Vietnam - og som formentlig har transporteret adskillige personer dagligt i adskillige måneder, skriver Eurojust.

Eurojusts formål er at styrke samarbejdet mellem nationale myndigheder i bekæmpelsen af alvorlig grænseoverskridende kriminalitet i EU.

Anholdelserne var et resultat af et samarbejde mellem myndighederne i Belgien, Frankrig, Irland og Storbritannien.

Døde af kulde og kvælning

De seneste anholdelser udspringer af sagen fra 2019, hvor 39 migranter fra Vietnam blev fundet døde i en kølecontainer i Essex i England.

Den 23. oktober 2019 blev de otte kvinder og 31 mænd fundet døde i kølecontaineren i en anhænger i Grays i Essex nær London. Ni af dem var teenagere. Alle 39 var døde af kulde og kvælning.

Chaufføren af lastbilen erklærede sig i sidste måned skyldig i 39 tilfælde af uagtsomt manddrab. Det skriver britiske BBC.

Fundet af ligene i kølecontainerne satte fokus på den ulovlige migration, der organiseres af menneskehandlere, som sender fattige mennesker fra Asien, Afrika og Mellemøsten på farefulde rejser mod vestlige lande.