Coronavirus

WHO: Coronavirus opfører sig anderledes i Afrika

Fredag rundede Afrika 100.000 bekræftede smittetilfælde. Der er konstateret 3100 coronarelaterede dødsfald.

Coronavirussen opfører sig anderledes i Afrika sammenlignet med resten af verden.

Det oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO lørdag, skriver Sky News.

Fredag rundede kontinentet 100.000 bekræftede smittetilfælde.

Der er konstateret 3100 coronarelaterede dødsfald i Afrika. Europa havde til sammenligning mere end 4900 coronarelaterede dødsfald, da smittetilfældene nåede de 100.000.

Opfører sig anderledes i Afrika

Tidlige analyser fra WHO antyder, at Afrikas demografi kan være en del af forklaringen på den lavere dødelighed med coronavirus.

- Afrika er det yngste kontinent, hvor mere end 60 procent af befolkningen er under 25 år. Ældre voksne har en markant øget risiko for at udvikle alvorlig sygdom. I Europa forekom dødsfaldene i næsten 95 procent af tilfældene hos personer over 60 år, lyder det fra WHO ifølge Sky News.

Hurtige til at indføre restriktioner

WHO peger desuden på, at de afrikanske regeringer var hurtige til at indføre restriktioner for deres borgere for at begrænse spredningen af coronavirussen.

41.473 personer er kommet sig efter at have været smittet med coronavirus i Afrika, hvor virussen blev registreret første gang for 14 uger siden.

Selvom antallet af coronatilfælde på nuværende tidspunkt er forholdsvis lavt, advarer WHO om, at pandemien "fortsat er en stor trussel mod kontinentets sundhedssystemer".