Coronavirus

Spanien vil genåbne for udenlandske turister

Spanien har været særligt hårdt ramt af coronapandemien. Seneste dødstal lyder på 28.628, mens landet har registreret over 230.000 smittede.

Nu er der håb for danskere, der ønsker at holde ferie i det spanske til sommer.

Lørdag sagde Spaniens premierminister, Pedro Sanchez, nemlig på et pressemøde, at landet vil genåbne for internationale turister til juli.

Det skriver Reuters.

Fokus på sikkerheden

Premierministeren understregerede, at genåbningen vil ske med fokus på sikkerheden i forhold til den verdensomspændende coronavirus.

- Spanien har brug for turisme, og turismen har brug for sikkerhed både i oprindelseslandet og destinationen. Vi vil garantere, at turister ikke løber nogen risiko eller bringer risiko til vores land, lød det fra premierministeren.

Det skriver The Guardian.

Spansk fodbold genåbner

Pedro Sanchez sagde videre, at genåbningen er blevet planlagt og koordineret mellem de spanske regioner i uger.

- Vi sender alle en besked i dag. Spanien venter dig fra juli.

På samme pressemøde løftede premierministeren sløret for, at den bedste spanske fodboldrække, La Liga, kan begynde at afvikle kampe igen fra 8. juni.

Hårdt ramt

Spanien har været særligt hårdt ramt af coronapandemien. Seneste dødstal for landet lyder på 28.628 mennesker, mens man har registreret over 230.000 smittede, skriver The Guardian.

Det danske Udenrigsministerium forlængede i starten af maj sin globale rejsevejledning, så den nu gælder til og med 31. maj.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til hele verden frem til 31. maj. Rejsevejledningen vil blive opdateret løbende og kan tilgås på udenrigsministeriets hjemmeside.