Mand klæder sig ud som døden for at skræmme badegæster

Daniel Uhlfelder klæder sig ud som manden med leen og advarer strandgæster i Florida mod coronavirussen.

Til daglig er Daniel Uhlfelder en stilfældig advokat, der mest sidder bag sit skrivebord i skjorte og slips og gransker paragraffer.

Men når det bliver weekend, tager fanden ved ham – eller rettere døden. For der klæder Uhlfelder sig ud som manden med leen og begiver sig mod de menneskefyldte strande i Florida i USA.

- Folk bliver simpelthen nødt til at tage dette mere alvorligt. Det er en dødsensfarlig virus, som slår mennesker ihjel, lyder det indigneret fra Daniel Uhlfelder.

- Skrid. Du skræmmer vores børn

Da TV 2 denne sommerdag i maj går med den sortklædte aktivist langs Panama City Beach i det nordvestlige Florida, vækker det som altid opsigt.

De fleste kigger, mange ryster på hovedet, og enkelte, som en mor til to, råber til ham:

- Skrid. Du skræmmer vores børn.

En ung kvinde stopper Daniel Uhlfelder og råber:

- Hvis du vil protestere (for at vi skal blive hjemme, red.), hvorfor bliver du så ikke selv hjemme? Gå dog hjem, mand.

Politiet tilkaldt flere gange

Flere gange i de seneste uger er politiet blevet tilkaldt, fordi folk har følt sig provokeret. Men det er netop meningen med den opsigtsvækkende aktion:

- Jeg har lagt sag an mod Floridas guvernør. Jeg har på andre måder forsøgt at gøre folk opmærksomme på alvoren ved denne pandemi, uden at der skete noget. Det er først, da jeg klædte mig ud som manden med leen, at jeg for alvor blev set og hørt, siger Daniel Uhlfelder.

Denne solskinsdag hygger tusindvis af badegæster sig på Panama City Beach, og alle de omkringliggende caféer, barer og restauranter er åbne og fyldte med gæster.

Der er dog ingen af dem, TV 2 taler med på stranden, der har tænkt sig at forlade solen og det blå badevand. Tværtimod:

- Jeg har hørt, at solen faktisk dræber virus, så vi er det mest sikre sted her, fastslår Chase Dickson, mens hans to børn leger i vandkanten.

En global kamp mellem liv og død

En anden badegæst, Jason Cofield, mener, Daniel Uhlfelder kan demonstrere ligeså tosset, han vil – USA er et frit land, som han siger, men manden med leen gør ikke indtryk på ham eller hans kone:

- Det er ikke farligt at være her på stranden, og vi holder afstand til andre mennesker. Og vi skal jo alle sammen dø af et eller andet engang.

Daniel Uhlfelder har til gengæld ikke tænkt sig at smide kostumet og blot hellige sig advokatjobbet:

- Hvis jeg bare kan overbevise et menneske – og gerne flere end et – er det kampen værd, understreger han og peger på nummerplader på de parkerede biler ved stranden:

- Se, der er biler fra Georgia, Louisiana, Alabama og sågar fra New York, hvor de har haft kæmpe problemer og tusindvis af dødsfald. De turister har intet at gøre her, før smittespredningen er under kontrol.

Så manden med leen vil fortsat gå langs stranden og minde folk om, at dette er en global kamp mellem liv og død.