Coronavirus

Medier: Italien tillader rejser til og fra udlandet fra juni

Italien er et af de hårdest ramte lande i verden af coronavirus. Om få uger vil landet åbne sine grænser igen.

Italiens regering har natten til lørdag godkendt et dekret, der tillader rejser til og fra udlandet fra 3. juni.

Det skriver flere nyhedsbureauer, herunder Reuters og Ritzau samt flere italienske medier, herunder La Repubblica.

Ifølge det italienske medie La Stampa er der fortsat tale om et udkast til et dekret.

TV 2s korrespondent i Italien, Eva Ravnbøl fortæller, at det endnu er uvist, hvad aftalen præcis indeholder.

- Der er nogle områder i Italien, hvor der fortsat er store problemer med coronavirus - og hvor det ville være uansvarligt at lade turister komme, siger hun.

La Repubblica skriver, at der ifølge dekretet er tale om, at Italien åbner op for ind- og udrejse til og fra EU-lande, Schengen-lande, herunder Schweiz og Monaco.

Mediet skriver også, at de nuværende regler om karantæne på 14 dage ikke længere vil gælde, når grænsen åbner.

Samme dag som Italien åbner for ind- og udrejse bliver det også muligt for italienerne at rejse frit rundt i deres eget land. Dermed kan italienerne for første gang i flere måneder igen besøge familie og venner, der bor i andre regioner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udmeldingen sker som et led i landets lempelser af restriktioner, der blev indført i marts for at inddæmme spredningen af coronavirus. Italien er begyndt at tage små skridt tilbage til normalen, blandt andet med ønske om at få økonomien tilbage på sporet, herunder at få turisterne tilbage til støvlelandet.

Fra mandag må italienerne rejse rundt i egen region

Ifølge nyhedsbureauet Reuters bliver det allerede fra mandag muligt for italienerne at rejse rundt i deres egen region, og fra 3. juni må italienerne rejse frit rundt i deres eget land. Dermed kan italienerne for første gang i flere måneder igen besøge familie og venner, der bor i andre regioner.

Årsagen til, at italienerne må vente til 3. juni er, at regeringen vil undgå den store rejseaktivitet, der normalt sker i forbindelse med landets nationaldag - Festa delle Reppublica - 2. juni, der ligger på en tirsdag.

4. maj genåbnede fabrikker og parker, og 18. maj vil butikker, restauranter med mere også genåbne - det gælder blandt andet i Lombardiet, der har været den hårdest ramte region i Italien.

Der vil fortsat være stor fokus på regler om afstand og håndhygiejne, og i dekretet står skrevet, at de nationale sundhedsmyndigheder vil overvåge situationen nøje for at sikre, at smitte med coronavirus ikke spreder sig igen.

Indtil videre har Italien, som er et af de hårdest ramte lande i verden, registreret over 31.000 coronarelaterede dødsfald og mere end 220.000 bekræftede smittetilfælde. Italien var det første europæiske land, der i marts indførte restriktioner for at forhindre yderligere spredning af smitte med coronavirus, der brød ud i det nordlige Italien i slutningen af februar.

Ifølge La Stampa vil den italienske regering lørdag klokken 12 præsentere beslutningen om Italiens fase 2 i genåbningen.