Udland

Sigtelsen mod 30-årig i Anne-Elisabeth Hagen-sagen er blevet ændret

Politiet undersøgte for nyligt Tom Hagens bolig for spor efter hans kone. Tom Hagen er selv mistænkt i sagen.  Heiko Junge / NTB scanpix

Manden er fortsat sigtet i sagen.

Det norske Øst politidistrikt oplyser ifølge det norske medie VG, at man efter at have afhørt en 30-årig mand om vedkommendes rolle i den spektakulære sag om milliardæren Tom Hagens forsvundne kone, har løsladt manden.

Den 30-årige mand er fortsat sigtet i sagen.

Politiet efterforsker Anne-Elisabeth Hagens forsvinden som en drabssag. Tidligere lørdag var den 30-årige nu løsladte mand sigtet for medvirken til drab i sagen. Mandens forsvarer siger nu, at sigtelserne mod ham er blevet ændret. Han er ikke længere sigtet for medvirken til drab, men i stedet for kidnapning.

Manden nægter sig skyldig.

Ifølge NRK har Tom Hagens forsvarer tidligere argumenteret for, at hans klients manglende digitale kompetencer gør, at han ikke kan have stået bag et krav om løsepenge i kryptovaluta i sagen.

Fredag oplyste norsk politi, at manden har en relation til Tom Hagen, der også selv er sigtet i sagen.

Stadig et uopklaret drab

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem i Norge 31. oktober 2018. I hjemmet lå et brev med krav om løsepenge - men politiet mener, at kravet er falsk.

Siden sommeren 2019 har politiet efterforsket sagen som en drabssag, hvor de før efterforskede det som en kidnapning.

I januar i år blev Anne-Elisabeth Hagen en del af statistikken over uopklarede drab og derefter officielt erklæret død. Dog ved man ikke med sikkerhed, om Anne-Elisabeth Hagen er død, da hun stadig ikke er blevet fundet.

Det sidste livstegn fra hende var en telefonsamtale med et familiemedlem klokken 9.14 på dagen, hun forsvandt.

Den nu sigtede Tom Hagen, som blandt andet er stifter af elselskabet Elkraft, har selv tidligere antydet, at ”de, som står bag kidnapningen, vil ramme ham personligt og ikke kun tjene penge”, skriver VG.

På TV 2 PLAY kan du lige nu se programmet "Bag Forbrydelsen" om drabssagen fra Norge.