Udland

Banksy overrasker igen - kunstværk hylder coronakrisens frontkæmpere

Det nye kunstværk er en hyldest til verdens sundhedspersonale og deres indsats under coronakrisen.

Et nyt værk af den hemmelighedsfulde kunstner Banksy så onsdag dagens lys på hospitalet i Southampton i det sydlige England.

Det skriver BBC.

Tak for alt det, som I gør. Jeg håber, at dette lysner stedet lidt op

Banksy

Værket viser en lille dreng i t-shirt og overalls, der har udskiftet sine sædvanlige heltefigurer, Batman og Spiderman, med en figur af en sygeplejerske med mundbind.

Sygeplejersken er iført en kappe og strækker armen frem i en klassisk Superman-positur.

Kunstværket er i sort-hvid, men på sygeplejerskens forklæde er tegnet et rødt kors.

En hyldest til sundhedspersonale

Billedet er en hyldest til verdens sundhedspersonale og deres indsats under coronakrisen.

Ifølge BBC vil billedet være udstillet på hospitalet, så længe nedlukningen af det britiske samfund står på. Herefter vil det blive solgt på auktion og pengene doneret til sundhedsvæsnet.

Banksy efterlod en lille besked til hospitalsarbejderne sammen med det én kvadratmeter store værk, som har fået navnet 'Game Changer'.

- Tak for alt det, som I gør. Jeg håber, at dette lysner stedet lidt op, også selv om det er i sort-hvid, står der på sedlen.

Paula Head, hospitalsleder på Southampton General Hospital, glæder sig over maleriet, som vil kunne ses af ansatte og patienter på hospitalets anden sal.

- Det vil virkelig blive værdsat af alle på hospitalet, når folk for et øjeblik stopper op i deres travle liv for at reflektere over og værdsætte dette stykke kunst, siger hun ifølge BBC.

- Det vil uden tvivl højne moralen for alle, der arbejder her, og som er under behandling.

Hemmelig provokatør

Banksy begyndte som graffitimaler i byen Bristol og er blevet kendt for street-art med et glimt i øjet - blandt andet værkerne af to kyssende politimænd og en demonstrant, der kaster med blomster i Jerusalem.

Banksys sande identitet er efter mange års spekulationer og gætterier fortsat ukendt.

Kunstneren har ved flere lejligheder markeret sig som provokatør.

For eksempel lod han ved en happening i 2018 værket 'Girl With Balloon' makulere sig selv foran de måbende tilstedeværende i auktionshuset Sotheby's, sekunder efter maleriet var blevet solgt.

Totalt corny, mener kunstredaktør

Informations kunstredaktør, Maria Kjær Themsen, har både ros og ris til Banksys værk.

- Jeg har stor respekt for, at han hylder sundhedspersonalet. Det har de virkelig fortjent. Men fra et kunstfagligt synspunkt synes jeg, at kunstværket er totalt corny.

Maria Kjær Themsen mener, at børn i kunstværker appellerer til vores omsorgsinstinkt og manipulerer med folks følelser.

- Vi kender alle kitschgenren med de ulykkelige børn, der sidder og græder med tårerne løbende ned ad kinderne. Jeg synes, det er en lidt nem tangent at trykke på, siger kunstredaktøren til TV 2.