Norsk ministers tale til de unge er gået viralt: - Næste sommer findes ikke, når du er ung

Norges sundhedsminister roser de unge i en tale, der er blevet delt flittigt på de sociale medier.

Den norske sundhedsminister Bent Høie leverede mandag en rørende tale, hvor han takker Norges ungdom for indsatsen under coronakrisen.

I talen, som har gået sin sejrsgang på de sociale medier, siger Høie bland andet, at ”næste sommer findes ikke, når du er ung”.

- Som voksne snakker vi om ”næste sommer”. Næste sommer er for midaldrende mænd, som køber hakket oksekød og toiletpapir på tilbud, lyder det fra ministeren, som tilføjer:

- Foråret, hvor du fyldte 14, ligger ikke og venter på dig. Og det er ikke muligt at vende tilbage til sommeren, da du var 17. Og russetiden kan ikke spilles på repeat.

Bent Høie taler om de unges russefeiring, hvor de unge studenter fejrer, at de er færdige med gymnasiet.

Fejringen starter normalt 17. april og fortsætter helt ind til Norges nationaldag 17. maj. En del af fejringen foregår i de såkaldte russebusser, som er Norges svar på den danske studentervogn – bare langt mere pimpet som et rullende diskotek med bar, lounge og dansegulv.

- Du drømmer om russetiden, hvor du skal fejre og feste i den allerfedeste russebuss og i det allerfineste russetøj. Men så kom virussen og knuste alle disse drømme, fortsætter Bent Høie i sin tale til ungdommen.

Bent Høie har også delt talen på sin profil på Facebook, hvor han har lagt et billede op af sig selv fra studieårene.

Du kan se hele talen i videoen i toppen af artiklen.