Udland

UFO-videoer har cirkuleret på nettet i flere år – nu har Pentagon offentliggjort videoerne

Den ene video er optaget i oktober 2004, og de to andre er fra januar 2015.

Det amerikanske forsvarsministerium har offentliggjort tre videoer, der viser mødet mellem piloter fra den amerikanske flåde og et uidentificerbart flyvende objekt – også kaldet en UFO.

Det skriver The Guardian mandag.

- Forsvarsministeriet offentliggør videoerne for at afklare eventuelle misforståelser i offentligheden om, hvorvidt videoerne er ægte eller ej, og om der er mere i dem, skriver det amerikanske forsvarsministerium i en pressemeddelelse.

Den ene video er optaget i oktober 2004, og de to andre er fra januar 2015.

Videoerne er tidligere blevet lækket på "uautoriseret vis", og har derfor cirkuleret rundt på internettet siden henholdsvis 2007 og 2017, oplyser forsvarsministeriet.

Forsvarsministeriet kommenterer ikke videoerne yderligere i pressemeddelelsen andet end, at ”de observerede luftfænomener forbliver karakteriseret som uidentificerbare”.

Den amerikanske flåde bekræftede allerede i september sidste år, at de tre omtalte videooptagelser viser et fænomen, som de amerikanske myndigheder ikke kan forklare.

Pilot har ikke set noget lignende

Optagelsen fra 2004, der går under navnet 'Gimbal', viser et svævende ovalt objekt over vandet. Se optagelsen i toppen af denne artikel.

Videoen er filmet af to jagerpiloter fra den amerikanske flåde, der var på en træningstur mere end 100 kilometer ude på Stillehavet.

Kort efter fløj objektet væk igen.

- Den (objektet red.) accelererede som noget, jeg aldrig har set før, har en af piloterne, David Fravor, efterfølgende sagt til New York Times.

På de to andre videoer ser man objekter, der bevæger sig hurtigt hen over himlen.

De tre videoer er tilgængelig på det amerikanske forsvarsministeriums hjemmeside. Ud over 'Gimbal' er det to optagelser fra 2015, der er døbt 'Flir' og 'Gofast'.