Udland

Obama giver officielt sin støtte til sin vicepræsident

Tiden er inde til at kæmpe for, hvad vi tror på, siger Obama i sin første åbne støtteerklæring til Biden.

USA's tidligere præsident Barack Obama har tirsdag for første gang meldt ud, hvem han støtter i valgkampen op til præsidentvalget i USA i november.

Obamas støtte går - nok ikke så overraskende - til Joe Biden, der praktisk talt er den eneste tilbageværende kandidat i Demokraternes primærvalgkamp.

- Nu er tiden inde til at kæmpe for, hvad vi tror på, siger ekspræsidenten i en videomeddelelse, som han har lagt på Twitter tirsdag.

- At vælge Joe som min vicepræsident var en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde tog, og han blev en nær ven, skriver Obama i en medfølgende udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Og jeg mener, at Joe har alle de kvaliteter, vi har brug for hos en præsident nu, tilføjer han.

Eneste tilbageværende kandidat

Biden var vicepræsident under Obama i otte år fra 2009 til 2017.

Hele vejen gennem sin valgkamp har Biden mindet vælgerne om sit forhold til Obama og jævnligt talt om sit forhold til ekspræsidenten, der er savnet blandt mange demokratiske vælgere.

Biden har præsenteret sit kandidatur som en forlængelse af Obamas præsidentskab.

Hidtil har Obama afvist at give sin opbakning til en bestemt af de demokratiske kandidater i feltet, der oprindeligt talte over 20 navne.

Men efter at senator Bernie Sanders kastede håndklædet i ringen i sidste uge, er Biden i realiteten den eneste tilbageværende kandidat.

Han ventes formelt at blive nomineret som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat ved partiets konvent senere på året.