Coronavirus

USA har nu flest døde med coronavirus i verden

Over en halv million mennesker i USA er registreret som coronasmittede. Alligevel siger præsident Trump, at epidemien er knap så slem, som først

USA er nu det land i verden, hvor flest er registreret døde med coronavirus.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I USA har dødstallet lørdag oversteget 19.600, mens der i Italien er 19.468 registrerede dødsfald som følge af coronavirus.

Italien overstiger dog fortsat USA i antal døde målt på antallet af indbyggere.

Ny prognose

Alligevel siger USA's præsident Trump, at epidemien er knap så slem, som først antaget. Oprindeligt lød prognosen på 100.000 døde med coronavirus i USA. Men præsidenten tror nu, at tallet bliver meget lavere.

- Hvis det blev 60.000, kan man ikke være glad. Men det er meget lavere, end vi oprindeligt fik fortalt og regnede med, siger præsidenten på et pressemøde lørdag.

Ifølge TV 2s korrespondent i USA, Jesper Steinmetz, viser den nye prognose, at de tiltag, som myndighederne i landet har taget, rent faktisk virker. Og det er vigtigt for præsidenten at understrege.

Trump har nemlig fokus på, hvordan man kan genåbne samfundet, så økonomien og jobbene kan vende tilbage. Præsidenten har tilmed luftet planer om at genåbne 1. maj.

- Men en rapport viser, at hvis man gør det, så står man med det samme problem igen; ekstremt mange smittede og ekstremt mange dødsfald i juni. Så meget tyder på, at det amerikanske samfund ikke bliver genåbnet 1. maj, siger Jesper Steinmetz.

Håb at spore

Samtidig er der håb at spore i epicenteret i USA, delstaten New York med storbyen New York City.

Lørdag oplyser delstatens guvernør, Andrew Cuomo, at antallet af indlagte - herunder også på intensivafdelingen - i delstaten fortsætter med at falde. Antallet af døde med coronavirus lyder lørdag på 783 i delstaten, hvilket bringer det totale dødstal i New York op på 8627.

Millionbyen har lørdag også bekendtgjort, at kommunale skoler vil forblive lukket resten af skoleåret, hvilket berører 1,1 millioner børn. New York slutter sig til 12 andre delstater, herunder Californien og Pennsylvania, som tidligere har meldt ud, at alle kommunale skoler skal forblive lukket resten af skoleåret.

Samtidig vil New York City påbegynde flytningen af tusindvis af hjemløse, som hidtil har overnattet i herberg med køjesenge. De skal nu i stedet flyttes på hotel, efter at coronavirus har spredt spredt sig, især i blandt mandlige hjemløse. Planen er, at 2500 hjemløse skal være flyttet fra herberg til hotel inden 20. april.

Mens New York - og især New York City - uden sammenligning har det højeste antal smittede og døde, vokser smitten også i andre delstater. Især nabostaten New Jersey er ramt. mens også Michigan, Californien og Louisiana kæmper med virussen.

Coronavirus ventes at nå et højdepunkt i USA 12. april, ifølge en forecast, som Det Hvide Hus bruger, ifølge Washington Post.