Udland

Det kan snart blive forbudt at spise hunde i Kina

Sideløbende vil flere internationale aktører gøre dyremarkeder med vilde dyr forbudt.

Den kinesiske regering lægger op til et egentligt forbud mod at bruge hunde som fødevarer.

Det skriver den britiske avis The Guardian, som henviser til et arbejdspapir fra det kinesiske landbrugsministerium.

Arbejdspapiret tager hensyn til de mange dyrevelfærdsgrupper, der har kritiseret den omstridte praksis, og derudover vil man også forhindre, at sygdom spreder sig fra dyr til mennesker.

USA vil forbyde våde markeder

Konkret lægges det op til, at hunde tilføjes på listen over dyr, som ikke må opdrættes til fødevareproduktion.

Det kommer i slipstrømmen af øget opmærksomhed på kinesiske fødevarevaner, da det menes, at den verdensomspændende coronavirus har sit udspring i et dyremarked i byen Wuhan i Hubei-provinsen. Siden udbruddet har den kinesiske regering midlertidigt forbudt salg og indtag af vilde dyr.

Fra udlandet lægges der også et betydeligt pres på Kina for at stoppe handel med eksotiske dyr på fødevaremarkeder. Blandt andre har en gruppe på 60 amerikanske toppolitikere udtrykt et ønske om at forbyde de såkaldte 'våde markeder'.

Våde markeder er et udtryk for markeder som det i Wuhan, hvor der bliver solgt alle mulige dyr som fødevarer. På markedet i Wuhan kunne man blandt andet købe koalakød, kameler og krokodiller.

Også FN's biodiversitetschef, Elizabeth Maruma Mrema, har for få dage siden opfordret hele verden til at forbyde markeder, der sælger eksotiske dyr, for at forhindre fremtidige pandemier.

Storby forbyder indtag af katte og hunde

Ifølge dyrevelfærdsgruppen Humane Society International dræbes mellem 10 og 20 millioner hunde hvert år i Kina, fordi de skal indtages som fødevarer.

Bystyret i byen Shenzhen har også for få dage siden udstedt et forbud mod indtag af katte- og hundekød fra 1. maj.

Men ifølge BBC er det dog langtfra normalt at spise hundekød i Kina. Langt hovedparten af kineserne vil ikke spise hundekød og har aldrig prøvet det, skriver mediet.