Coronavirus

Boris Johnson er ude af intensiv

Efter fire dages indlæggelse på intensivafdelingen er Boris Johnson ved "ekstremt godt mod".

Den britiske premierminister Boris Johnson er udskrevet fra intensivafdelingen på St. Thomas Hospital i London.

Han er ved "ekstremt godt mod", lyder det i en udtalelse.

- Premierministeren er blevet flyttet fra intensiv til et sengeafsnit i løbet af aftenen, hvor han vil blive overvåget tæt i denne tidlige fase af bedringen, udtaler en talsmand ifølge Reuters.

Boris Johnson er dermed ikke udskrevet helt fra hospitalet endnu.

Behandlet med ilt

Den 55-årige premierminister har været indlagt siden søndag for at blive behandlet mod coronavirus. Han blev et døgn efter indlæggelse overflyttet til intensivafdelingen, da hans symptomer forværredes.

- Han er ikke i respirator, men han har fået ilt, sagde medlem af det britiske ministerkabinet Michael Gove på det tidspunkt til BBC.

27. marts skrev Boris Johnson på sin Twitter-profil, at han var testet positiv for coronavirus.

- I løbet af det sidste døgn har jeg udviklet milde symptomer og er testet positiv for coronavirus. Jeg har nu isoleret mig selv, men jeg vil fortsætte med at lede regeringens svar via videokonference, mens vi kæmper mod denne virus. Sammen vil vi slå dette, sagde Boris Johnson.

Forlovet viste også symptomer

I de efterfølgende dage opdaterede premierministeren den britiske befolkning om sit helbred på de sociale medier. I en video kort før sin indlæggelse sagde premierministeren, at han følte, han var i bedring.

Også Boris Johnsons gravide forlovede, den 32-årige Carrie Symonds, har været sengeliggende med symptomer på covid-19.

I begyndelsen af april skrev hun på Twitter, at hun var i bedring.

Det britiske sundhedsvæsen har torsdag aften oplyst, at der det seneste døgn er registreret 881 nye dødsfald blandt coronasmittede patienter. I alt 7978 briter er indtil videre døde, mens de var smittet med coronavirus.