Coronavirus

Kina melder for første gang om ingen døde på 24 timer

Antallet af nye smittetilfælde i Kina har været dalende siden marts, oplyser kinesiske myndigheder.

Kina har ikke registreret nogen coronarelaterede dødsfald de seneste 24 timer. Det er første gang, siden landet begyndte at offentliggøre en daglig opgørelse over nye coronatilfælde.

Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder natten til tirsdag dansk tid.

Nye smittetilfælde på det kinesiske fastland er aftaget siden marts. Dog frygter de kinesiske myndigheder, at landet står over for en anden bølge af smittetilfælde fra personer, der kommer til fra udlandet.

Sundhedsembedsmænd oplyser, at knap 1000 tilfælde af coronavirus i Kina er fra personer, der er kommet til fra udlandet.

De seneste 24 timer er der registreret 32 nye smittetilfælde i Kina, der ifølge myndighederne er importerede.

USA: Tal kan være falske

Det samlede antal smittede i Kina er indtil videre 81.740, mens 3331 har mistet livet, mens de har været smittet med covid-19. Langt de fleste dødsfald har fundet sted i byen Wuhan i Hubei-provinsen.

Kina er dog flere gange blevet gange blevet beskyldt for at pynte på tallene. USA's præsident, Donald Trump, har tidligere sat spørgsmålstegn ved, hvordan tallene kan være så lave.

Den amerikanske senator Ben Sasse har sagt, at påstanden om, at USA har flere coronatilfælde end Kina, er falsk.

Medlemmer af Kongressen har opfordret USA's udenrigsministerium til at indlede en efterforskning af Kinas opgørelse af coronatallene.

Dansk kinaekspert betvivler tal

Også Mette Thunø, der er lektor i kinastudier ved Aarhus Universitet, har tidligere betvivlet, at alle tal fra Kina skulle være 100 pålidelige.

Men de kinesiske medier kan på den anden side heller ikke rapportere helt forkert eller i glansbilleder, siger hun. Og det værste kan være overstået.

Eksempelvis er enkelte provinser i Kina begyndt at åbne for, at børn kan komme i skole.

- Det ville også være svært at holde den her positive fortælling, hvis det stadig væltede ind på hospitalerne med coronasmittede. På den måde kan de ikke lyve fuldstændigt om det, siger hun.

Virusset har sit oprindelige epicenter i millionbyen Wuhan, der tirsdag aften dansk tid vil begynde at åbne efter 76 dage i total nedlukning.

Siden virusset gjorde sit indtog i Wuhan i slutningen af sidste år, har det spredt sig til stort set hele verden.

Globalt har antallet af dødsfald relateret til coronavirus overskredet 70.000, mens over 1,3 millioner mennesker er smittet. Man regner dog med, at antallet af smittede er langt højere.