Coronavirus

Østrigs kansler fremlægger plan for genåbning efter påske

Butikker, havecentre og parker er det første, der bliver åbnet for i Østrig efter coronavirus.

Fra 14. april vil Østrig i et gradvist omfang begynde at åbne landet igen.

Det skyldes, at smittespredningen af coronavirus nu er under tilpas kontrol, siger den østrigske kansler, Sebastian Kurz, på et pressemøde mandag.

- Vi har omhyggeligt lavet en plan for, hvordan vi kan åbne efter påske, siger Sebastian Kurz ifølge Bild.

Ifølge det østrigske medie Heute vil små butikker på op til 400 kvadratmeter, havecentre og offentlige parker være de første, der får lov til at åbne 14. april. Men det vil alt sammen ske under strenge restriktioner.

I butikkerne må der kun være én kunde per 20 kvadratmeter, og i parkerne vil der stå vagter ved indgangene for at sikre, at der ikke vil være for mange mennesker samlet på et sted.

Borgerne vil fortsat blive opfordret til at være så meget hjemme som overhovedet muligt, mens man frem til slutningen af april skal bære ansigtsmaske, når man kører med offentlig transport.

Ingen begivenheder før slutningen af juni

1. maj vil de øvrige butikker som shoppingcentre og frisører få lov til at åbne, men også her vil det være med den begrænsning, at der kun må være én kunde per 20 kvadratmeter.

Eksamen i gymnasiet, der i Østrig kaldes Matura, vil blive afholdt 18. maj. To uger før eksamen kan eleverne vende tilbage til skolen. I de øvrige skoler vil der være hjemmeundervisning frem til midten af maj.

Hvad angår barer, caféer og restauranter, er det endnu ikke fastlagt, hvornår de igen kan åbne. Det vil blive evalueret i slutningen af april. Det samme er tilfældet med svømmehaller, fritidsaktiviteter, fitnesscentre, biografer og teatre.

Begivenheder, der trækker mange mennesker, vil tidligst kunne afholdes i slutningen af juni.