USA registrerer hidtil højeste antal døde på ét døgn

På et pressemøde fortalte Donald Trump, at lagret af værnemidler i USA er ved at være tomt.

USA sætter ny negativ rekord med 884 registrerede dødsfald det seneste døgn blandt personer smittet med coronavirus.

Det er det hidtil højeste antal døde på et enkelt døgn i USA og anden dag i træk, at landet registrerer over 800 dødsfald.

Meldingen om det høje antal dødsfald kommer samtidig med, at USA's lagre med værnemidler er ved at være tomme.

Det fortalte præsident Donald Trump på et pressemøde onsdag aften dansk tid, efter flere amerikanske medier har skrevet, at forsyningen af masker, handsker og andet medicinsk udstyr er ved at være lav.

Donald Trump sagde i samme ombæring, at det ikke betyder, at USA mangler værnemidler:

- Det skyldes, at værnemidlerne bliver sendt direkte til hospitalerne. Vi vil ikke have det sendt til lagre, for så skal vi hente det, efter det er ankommet og aflevere det til de forskellige delstaters hospitaler, lød det fra præsidenten på pressemødet.

Budkrig mellem stater

Den udlægning er guvernører i flere amerikanske delstater uenige i.

De klager over, at deres hospitaler mangler testudstyr, masker og respiratorer.

- Testkapacitet, respiratorer, masker og anden beskyttelsesudstyr. Det er et stort problem over hele landet. Den (regeringen, red.) har gjort en indsats, men det er ikke nok, siger republikaneren Larry Hogan, guvernør i Maryland, til tv-kanalen Fox News.

Imens har New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, kritiseret Trump-regeringen for ikke at koordinere indkøb af udstyr, hvilket har tvunget USA's 50 delstater ud i en 'budkrig'.

- Vi står i en situation, hvor alle ønsker at købe de samme ting fra det samme sted, hvilket er Kina, sagde Cuomo på et pressemøde.

Præsidenten har omvendt beskyldt delstaterne for at hamstre og hospitaler for at sælge udstyr ud ad bagdøren.

Anden dag i træk med rekord

Det er anden dag i træk, at USA registrerer over 800 dødsfald på et døgn. Samlet set har USA over 5000 dødsfald som følge af virussen.

Det er tredjeflest på verdensplan, kun overgået af Spanien med over 9000 døde og Italien med over 13.000 døde. Værst står det til i delstaten New York, der rummer millionbyen New York City. I byen med 8,6 millioner indbyggere er over 1100 døde som følge af virusset.

Direktøren for Det Nationale Institut for Allergi og Infektionssygdomme i USA, Anthony Fauci, har estimeret, at mellem 100.000 og 200.000 kan dø i USA som følge af coronavirussen, skriver AFP.

Den nedslående prognose kommenterede Donald Trump på sit pressemøde natten til onsdag.

- Vi står over for to meget smertefulde uger, sagde han.

I alt er over 213.000 mennesker konstateret smittet med coronavirus i USA. Heraf er over 8000 meldt raske igen.