Coronavirus

Flere er allerede døde af covid-19 – men krydstogtskibet må ikke lægge til kaj

Over 200 passagerer ombord på krydstogskibet Zaandam har influenzalignende symptomer.

Det har ikke været drømmerejsen, som passagererne ombord på krydstogtskibet Zaandam rejste ud på, da skibet forlod havnen i Buenos Aires 14. marts.

Siden da er fire passagerer døde, heraf to højst sandsynligt som følge af covid-19. Derudover er otte testet positive for coronavirus.

Derfor har rederiet bag krydstogtskibet Zaandam anmodet om tilladelse til at lægge til kaj i en havn i Florida sammen med søsterskibet Rotterdam.

Men det er ikke muligt, som det ser ud nu. Floridas guvernør, Ron DeSantis, vil nemlig ikke lade de to skibe komme i havn.

Ombord på Zaandam har over 200 passagerer - gæster såvel som ansatte - influenzalignende symptomer, skriver CNN. I alt er der 442 gæster ombord og yderligere 603 besætningsmedlemmer.

På Rotterdam er der 808 gæster og 583 ansatte. Her er ingen personer smittede.

Vil ikke risikere sengepladser

Ron DeSantis er bekymret for, at den sygehuskapacitet, som staten ”har arbejdet hårdt for”.

- Vi ønsker ikke, at de værdifulde sengepladser skal beslaglægges på grund af krydstogtskibe, sagde guvernør Ron DeSantis ifølge CNN.

Det blanke afslag har fået præsident Donald Trump til at reagere. På et pressemøde tirsdag sagde han, at guvernøren i Florida skulle skifte mening.

Den seneste udmelding fra guvernøren har været, at de passagerer ombord, der er fra Florida, må komme i land. Det drejer sig om 52 mennesker ud af de i alt 2436 personer ombord på de to skibe.

I mellemtiden har søsterskibet Rotterdam været behjælpelig med at fragte forsyninger og medicinsk udstyr til passagererne på Zaandam. Derudover er de raske blevet flyttet over på Rotterdam.

Indtil videre har kystvagtens melding været, at de syge må behandles ombord, skriver nyhedsbureauet AP.

Zaandam fik også afslag om at lægge til kaj i flere havne i Sydamerika.