Udland

Trump afviser at betale for Prins Harry og Meghans beskyttelse

Prins Harry og Meghan er angiveligt fløjet fra Canada til USA for at bo permanent.

USA's præsident, Donald Trump, fastslår søndag, at Prins Harry og Meghan selv må betale for beskyttelse i USA.

Det skriver præsidenten på Twitter søndag.

Det royale par fløj fra deres nye residens i Canada til Los Angeles i USA for angiveligt at bo der permanent, lige før at grænserne blev lukket mellem de to lande grundet coronavirussen.

- Jeg er en god ven og beundrer af Dronningen (Elizabeth II, red.) og Storbritannien.

- Det blev beskrevet, at Harry og Meghan, der forlod Storbritannien, ville flytte permanent til Canada. Nu har de forladt Canada for USA, men USA vil ikke betale for deres sikkerhed. De skal betale!, skriver Donald Trump på Twitter.

Havde ingen planer om at bede om beskyttelse

En talsmand for det royale par har senere sagt i en pressemeddelelse, at parret ikke har i sinde at bede USA om penge.

- Hertugen og hertuginden af Sussex har ingen planer om at spørge den amerikanske regering for midler til beskyttelse. Privatbetalt beskyttelse er blevet arrangeret, skriver talsmanden.

Tidligere på året kom det frem, at Harry og Meghan - hertugen og hertuginden af Sussex - fratages de titler og roller, som de har udfyldt som en del af den royale familie, og at de giver afkald på deres apanage.

Harry, der er afdøde prinsesse Dianas yngste søn, sagde, at han ønskede at leve et mere fredeligt og uafhængigt liv. Prins Harry og Meghan vil træde tilbage fra deres royale pligter 31. marts.

Meghan er vokset op i Los Angeles, hvor hendes mor stadig bor.