Coronavirus

Ansatte flytter ind på plejehjem i Italien: - En af beboerne begyndte at græde af taknemmelighed

Mens dødstallet steg og steg i Italien, tog 13 medarbejdere på et plejehjem i den italienske by Milano en rask beslutning og flyttede ind sammen med beboerne.  Ermanno Strazzeri / Airone Società Cooperativa Sociale / TV 2

Mens dødstallet steg og steg i Italien, tog 13 medarbejdere på et plejehjem en rask beslutning og flyttede ind sammen med deres beboere.

De bestemte sig for at gøre det, fordi "vores job er at beskytte dem".

Så 19. marts sagde 13 medarbejdere farvel til deres familier og selvisolerede sig med de 60 beboere på plejehjemmet Airone di Magenta i udkanten i Milano for at pleje og passe dem, mens coronaepidemien raser i Italien.

Det skriver den italienske avis Corriere della Sera.

- Hvis vi fortsatte med at gå ind og ud, kunne vi uforvarende tage det med os, siger plejehjemmets leder Sabrina Saccani til avisen.

Sovesal og ekstra mad

De 13 medarbejdere havde set nyhederne om, at der skete flere og flere dødsfald på plejehjem, og blev bange for, at coronavirussen kunne have sneget sig ind på netop deres Airone di Magenta.

Derfor kiggede de på hinanden og blev hurtigt enige om deres plan:

Beboernes familier blev kontaktet, og hjemmets ekstra madrasser lagt på gulvet i gymnastiksalen, der straks blev omdannet til sovesal. Køkkenet er blevet gemt bag glas, og kokkene laver ekstra mad til de 13 medarbejdere, der nu bor der.

- Den første nat blev nogle overrasket, fordi de kunne se, at vi ikke tog hjem. Det er dem, der følger nyhederne og ved, hvad der foregår, og de er de mest bekymrede. Så vi forklarede, at vi havde besluttet at blive her for at beskytte dem, siger Sabrina Saccani.

Flest dødsfald i verden

Italien er med over 86.000 tilfælde det land i verden med flest smittede efter USA, der har over 104.000 smittede borgere. Til gengæld er Italien det land med klart flest dødsfald.

Fredag satte støvlelandet en kedelig rekord med 969 dødsfald på ét døgn. Det højeste på en enkelt dag i Italien. Det samlede dødstal er nu over 10.000 mennesker.

Specielt det nordlige Italien, hvor Milano ligger, er hårdt ramt.

Og det er, som om at personalets beslutning har beroliget beboerne, lyder det fra lederen af plejehjemmet.

- Mens klokken før ofte ringede om natten, ringer den næsten aldrig nu. Det er, som om det er deres måde ikke at forstyrre os for meget og fortælle os, at de forstår vores indsats. Og samtidig kan vi se, at vores konstante tilstedeværelse har beroliget dem meget, siger Sabrina Saccani.

- En af beboerne begyndte at græde af taknemmelighed, da hun fandt ud af det. Vores beboere er glade for, at vi er omkring dem.

Som en stor familie

Efter personalet er flyttet ind, er plejehjemmet begyndt at fungere mere som en stor familie.

- Vi spiser alle vores måltider sammen. Vi er mere end bare medarbejdere, siger Sabrina Saccani.

Akkurat som de øvrige 12 medarbejdere ved hun ikke, hvornår hun ser sin egen familie derhjemme igen.

- Min mand kan godt forstå vores beslutning. Det er et stort offer, men vores mål er at sikre vores beboeres velfærd.