Udland

Sverige forbyder forsamlinger på over 50 - har knap 100 døde

Før lå grænsen for forsamlinger i Sverige på 500 personer. 92 er døde.

I Sverige forbyder man forsamlinger på over 50 personer.

Det siger statsminister Stefan Löfven på et pressemøde fredag eftermiddag ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

- Det er alvor nu, siger statsministeren til pressemødet ifølge Aftonbladet.

Man risikerer bøde eller fængsel, hvis man forbryder sig mod forbuddet.

Det nye loft på 50 mennesker træder i kraft søndag. Tidligere lå grænsen for forsamlinger på maksimalt 500 personer i Sverige.

Han opfordrer desuden svenskerne til at blive hjemme i påsken.

Mere tilbageholdende med restriktioner

Sverige har ellers været meget mere lempelig i sine restriktioner i forbindelse med smitte med coronavirus. For eksempel er hverken skoler, fitnesscentre eller restauranter endnu lukkede.

Det vakte for nogle dage siden så meget harme i forskerkredse i Sverige, at 2000 forskere sammen sendte et åbent brev med en appel til regeringen om at stramme reglerne for at forhindre smitte.

- Jeg sidder med følelsen af, at de vil sprede smitten for at få immunitet, men det er ganske kynisk, fordi prisen for det kommer til at være hundredvis, hvis ikke tusindvis, af liv, sagde Olle Kämpe, en af underskriverne og forsker i immunologi ved Karolinska Instituttet, til Dagens Nyheter.

26 flere døde

Antallet af de bekræftede smittede i landet er på 3046, og 92 personer er døde efter smitte. Det melder de svenske sundhedsmyndigheder, Folkhälsmyndigheten, ud på et andet pressemøde, der gik i gang kort efter regeringens pressemøde.

Før var tallet på 66, så det er en stigning på 26 dødsfald på et døgn.