Coronavirus

Coronapatienter fragtes med tog, og hoteller omdannes til hospitaler

Flere ambulancer på perronen på stationen i Strasbourg, der er den største by i Alsace-provinsen.  Patrick Hertzog / Ritzau Scanpix

For at aflaste de hårdt belastede hospitaler i Alsace-regionen er et højhastighedstog sat ind for at transportere patienter til andre regioner.

Kreativiteten fejler intet rundt om i verden, når det kommer til at styrke sundhedsvæsenet i kampen mod coronavirus.

Hoteller omdannes til hospitaler, skøjtehaller bliver brugt som lighuse, og fodboldstadions lægger græs til både sengepladser og lagerplads.

I Frankrig har man nu valgt at sætte højhastighedstog ind i et forsøg på at aflaste de regioner, der er hårdest ramt, ved at transportere coronasmittede patienter til hospitaler i mindre belastede områder.

Torsdag skriver mediet France24, at et såkaldt TGV-tog har fragtet 20 patienter fra Alsace-region til regionen Pays de la Loire, hvor hospitalerne endnu ikke er så belastede som andre steder i landet.

I Frankrig var der onsdag registreret 25.000 smittetilfælde med coronavirus, hvoraf 1331 personer har mistet livet. Kun Tyskland, Italien og Spanien er hårdere ramt i Europa.

- Hele nationen er nu sat i bevægelse, sagde den franske præsident, Emmanuel Macron, onsdag på et pressemøde fra et af de felthospitaler, der også er sat op for at kunne modstå det hurtigt voksende antal smittede.

Hoteller omdannes til hospitaler

Et andet sted i Europa, hvor hospitalerne har svært ved at følge med, er i Spanien - og i særdeleshed i hovedstaden, Madrid.

Landet har nu registreret flere end 56.000 smittetilfælde og 4000 dødsfald, og derfor har man også været nødt til at tage alternative metoder i brug for at aflaste sundhedsvæsenet.

Flere hoteller, der i disse uger er lukkede på grund af den manglende rejseaktivitet, er de seneste dage blevet omdannet til hospitaler, hvor patienter med milde symptomer bliver indlagt.

En ambulance parkeret uden for et Marriot-hotel i Madrid, hvor de tager imod patienter med milde symptomer for coronavirus.

Ifølge CNN har flere end 40 hoteller i og omkring Madrid tilbudt sin hjælp til sundhedsmyndighederne, ligesom den franske hotelkæde Accor har stillet samtlige hoteller og tilhørende personale i Frankrig til rådighed for de franske myndigheder.

Tidligere på ugen blev en skøjtehal i udkanten af Madrid omdannet til et lighus, fordi byens krematorier og kapeller ikke længere kunne rumme flere døde.

Real Madrids stadion skal bruges som lager

Hotellerne er ikke de eneste bygninger, der i øjeblikket er sat ud af de vanlige funktioner. Fodboldstadions verden over er også tomme og ubrugte, fordi udbredelsen af coronavirus i øjeblikket har sat en stopper for stort set al sport.

Derfor har den spanske storklub Real Madrid torsdag indgået en aftale med de spanske myndigheder om, at klubbens stadion, Santiago Bernabéu, i den kommende periode skal fungere som et lager for den store mængde værnemidler, der bliver doneret til de spanske sundhedsmyndigheder.

I Brasilien har en lang række af landets store fodboldklubber ligeledes stillet sine stadions til rådighed for myndighederne, hvis der skulle blive brug for det.

Eksempelvis skal det legendariske stadion Maracanã, der både er blevet brugt til OL i 2016 og VM i fodbold i 2014, omdannes til et felthospital for coronaramte i Rio de Janeiro. Det skriver CNN.