Coronavirus

72-årig italiensk præst gav sin respirator til yngre patient - nu er han død

Antallet af døde i Italien stiger igen efter to dage med en faldende tendens.

Den 72-årige italienske præst Giuseppe Berardelli gav sin respirator til en yngre covid-19-patient.

Nu er han død.

Giuseppe Berardelli var præst i byen Casnigo. Han døde i sidste uge på hospitalet i Lovere i den hårdt ramte Bergamo-provins.

Ifølge de ansatte på hospitalet nægtede Berardelli at benytte sig af den respirator, hans sognebørn havde købt til ham. Han insisterede i stedet på, at en yngre covid-19-smittet patient på hospitalet skulle have glæde af den.

- Han lyttede til alle

Borgerne i den lille landsby Casnigo klappede fra deres vinduer og altaner, da kisten med Giuseppe Berardelli blev kørt gennem byen.

Clara Poli, borgmester i byen Fiorano, hvor Giuseppe Berardelli i en årrække havde embede, roser den nu afdøde præst.

- En fantastisk person. Han var altid lattermild og entusiastisk. Han var en præst, der lyttede til alle, han forstod at lytte. Man kunne altid regne med hans hjælp - uanset hvem man var, siger Clara Poli til det italienske tidsskrift FarodiRoma.

James Martin, en amerikansk præst, roser også Berardelli i et tweet:

Mindst 50 døde præster

Ifølge BBC er mindst 50 præster døde i Italien, der med 6820 døde er det land i verden, der er klart hårdest ramt.

Tirsdag bad Pave Frans for de præster, der har mistet livet som følge af covid-19. Paven takkede Gud for, at præsterne havde vist heltemod ved at hjælpe de mange, der er syge.

743 mennesker er døde i Italien det seneste døgn af covid-19, oplyser regeringen tirsdag.

Dermed er der igen en stigende tendens i dødstallet, efter der mandag var meldt om 602 døde og søndag 650. Det var tal, der gav håb om, at epidemien kunne være toppet i Italien.

Det samlede antal registrerede smittede stiger fra 63.927 til 69.176 ifølge regeringens tal.

200.000 smittede i Europa

Regionen Lombardiet i det nordlige Italien er det område, der har flest smittede og døde. Her meldes der tirsdag om 402 flere døde end dagen før.

Det samlede antal bekræftede corona-smittetilfælde i Europa er tirsdag nået op over 200.000. Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Italien har appelleret til de øvrige medlemslande i EU til at hjælpe landet med nogle af de barske økonomiske konsekvenser af coronasmitten.

Landet er i realiteten lukket ned for at stoppe spredningen af smitten. Folk har fået besked om at holde sig inden døre og kun bevæge sig ud for at handle mad og medicin.