Coronavirus

Unge trodsede alle anbefalinger og festede i en uge - nu er flere af dem syge med covid-19

En video, der viste hvordan unge mennesker trodsede amerikanske myndigheders forholdsregler, gik viralt.

En gruppe af unge mennesker fra universitetet i den amerikanske by Tampa i Florida tog sammen ud og fejrede ’spring break’ med hundredtusindvis af andre unge. Flere er nu testet positive for covid-19.

Spring break er betegnelsen for en kæmpe fest, hvor studerende i store antal mødes på Floridas strande for at drikke sig fulde og feste i en uge.

Det var den perfekte opskrift på at sprede coronavirus.

Kritikken haglede derfor ned over de festende unge, der tog meget afslappet på situationen. Det viste en video, der gik verden rundt, hvor flere unge mennesker fortalte, at det er mere vigtigt at feste for dem end at stoppe smittespredning.

Minimum fem personer fra universitetet i Tampa er smittet med covid-19 efter at have deltaget i 'spring break'-fejringen.

Der foreligger dog ingen oplysninger om, hvorvidt nogle af de unge på videoen er smittet med coronavirus.

Frygt for unge super-spredere

I kølvandet på videoer som øverst i denne artikel og og billeder af propfyldte strande i Florida med fulde unge, der danser, kysser og krammer, gik debatten i USA heftigt for sig.

Justin Lessler, professor i epidemiologi ved Johns Hopkins Universitetet, siger til Politico, at den store sværm af festende unge i Florida kan blive katastrofal.

Han mener, at der er potentiale for at skabe mange såkaldte super-spredere, som er en betegnelse for mennesker, der kan smitte rigtige mange mennesker.

Floridas guvernør og lokalpolitikere valgte til sidst at lukke strande, barer og restauranter i store dele af staten, hvilket til gengæld fik flere til at kræve deres penge tilbage.

Ifølge Worldometers opgørelse er USA nu det land i verden med 3. flest tilfælde af coronavirus. Kun Kina og Italien har haft flere.

Og USA er i særklasse det land, der har indrapporteret flest nye tilfælde.