Coronavirus

Dansker fanget på krydstogtskib: - Vi har en billet hjem, men må ikke gå i land

Der er fortsat danskere fanget på et krydstogtskib i Norditalien.

19 danskere er stadig ombord på det coronaramte krydstogtskib Costa Luminosa, der lørdag morgen lagde til kaj i Savona i Norditalien.

1400 passagerer - heriblandt 50 danskere - har været strandet på skibet, siden det sejlede fra Florida 5. marts. Fredag lagde skibet til kaj i Marseille i Frankrig, hvor flere af danskerne kunne vise en flybillet og fik lov til at gå i land.

En af de danskere, som er ombord på skibet, er Ulla Petersen, som TV 2 talte med tidligere på morgenen. Hun og hendes familie havde også en flybillet til Danmark, men fik ikke lov til at gå fra borde.

- Det er frustrerende, når man står med en billet hjem til Danmark, men ikke kan komme hjem, fordi vi ikke må forlade skibet. Det er den situation, vi står i, siger Ulla Petersen til TV 2.

Hun er frustreret over, at de ikke har fået at vide, hvorfor de ikke fik lov til at forlade Costa Luminosa sammen med de andre danskere.

- Vi er lidt stødt over, at der på den måde bliver gjort forskel. Nu håber vi, vi får lov til at forlade skibet her i Savona, og at vi kan få en billet hjem til Danmark, siger Ulla Petersen.

Smittede bliver hentet i ambulancer

En anden dansker på skibet er Fernando Oberreuter, der er afsted sammen med sin kone.

Fredag fortalte han, at de smittede er blevet hentet i ambulancer i de havne, hvor skibet er lagt til:

- Allerede da vi sejlede fra Caymanøerne 29. februar, blev en mand taget af skibet og kørt på hospitalet, hvor han døde. Det har senere vist sig, at han var smittet med coronavirus.

Tre passagerer, der blev hentet af skibet i Caymanøerne og Peru, er testet positive for coronavirus. Den afdøde er en 68-årig mand, skriver USA Today.

Det er uvist, hvornår og om Costa Luminosa forlader havnen i Savona i Italien.

Italien har overhalet Kina

Italien er nu det land i verden, der har flest registrerede dødsfald på grund af coronavirussen.

Den rekord satte støvlelandet torsdag, da antallet af coronarelaterede dødsfald steg til i alt 3405. I Kina er der officielt 3245 døde som følge af pandemien.

Specielt den nordlige del af Italien er hårdt ramt. Her er situationen lige nu så alvorlig, at militæret må flytte de døde med militærkøretøjer. Samtidig er krematorierne presset til det yderste og må køre i døgndrift for at kunne følge med.

Den italienske regering har fredag aften vedtaget nye stramninger af det nationale udgangsforbud.

Det er nu forbudt at færdes i offentlige parker, haver og på legepladser samt at dyrke sport udendørs. Man må dog stadig gerne dyrke sport nær sit hjem. Derudover skal barer og kiosker holde lukket.