Coronavirus

Italienerne troede, kurven ville knække - i stedet sætter de tragisk rekord

Læger og myndigheder i Italien trygler Europa om at lukke helt ned.

Fredag er der bekræftet 627 nye dødsfald i Italien som følge af coronavirus.

Det er den hidtil største stigning af antal døde i Italien på ét døgn.

Til sammenligning har der i Kina aldrig været registreret mere end 150 dødsfald på et døgn.

- Desværre er der sat en ny tragisk og stor rekord i dag, siger Eva Ravnbøl, TV 2s korrespondent i Italien.

- I ugevis er der blevet talt om, at hvis bare befolkningen gjorde, som der blev sagt, så ville virussen toppe. På et tidspunkt talte man om, at virussen ville toppe i mandags, og nu er det så fredag, hvor kurven gerne skulle begynde at gå den anden vej. Desværre er det bare ikke det, vi ser, siger Eva Ravnbøl.

Restriktioner har ikke været nok

Hun fortæller, at størstedelen af dødsfaldene er i regionen Lombardiet, som er Italiens hårdest ramte region, og at der er nødråb fra de værst ramte regioner.

De beder regeringen om at stramme helt op for tiltag, således at befolkningen eksempelvis kun skal have lov til at lufte deres hund én gang om dagen og ikke have lov til at dyrke motion udendørs. For hvis ikke folk bliver fra hinanden, kan man simpelthen ikke vende kurven.

- Myndighederne må bare konstatere, at det her udbrud er mere voldsomt, end man havde regnet med. Og at de restriktioner, man har indført, simpelthen ikke har været nok.

Italien trygler Europa om at lukke helt ned

Ifølge Eva Ravnbøl vil vi de næste dage se, at det italienske samfund lukker endnu mere ned, end det er i forvejen.

Og lægerne og myndighederne i Italien trygler resten af Europa om at gøre det samme. Ellers ender landene i samme situation som Italien, lyder det.

- Det er nogle af verdens bedste hospitaler, der simpelthen kæmper en kamp, så WHO (Verdenssundhedsorganisationen, red.) siger, at de udøver mirakler hver dag, lyder det fra Eva Ravnbøl i Italien.

I alt har coronavirussen kostet 4032 liv i Italien, og torsdag overgik landet dermed Kina i antallet af dødsfald.