Udland

Efter bekymring for netnedbrud: Netflix sænker billedkvaliteten

Ændringen vil mindske belastningen på de europæiske netværk. Netflix regner med, at datatrafikken dermed vil falde med 25 procent.

Over hele verden bliver folk hjemme for at undgå spredningen af covid-19, og det har skabt et hidtil uset pres på streamingtjenesterne og dermed også internettet.

Det høje aktivitetsniveau risikerer at få nettet til at bryde ned, og det får nu EU til at gå ud og opfordre Netflix og andre platforme til at stoppe med at vise film og serier i højeste kvalitet. Det skriver CNN Business.

Den opfordring har Netflix valgt at følge.

Streamingtjenesten vil reducere bithastigheden på både de mobile og faste netværk i Europa de kommende 30 dage.

Det oplyser Netflix torsdag aften dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Billedkvaliteten vil derfor bliver dårligere, men stadig af en høj kvalitet, lover streamingtjenesten.

Ændringen vil mindske belastningen på netværkene, og Netflix regner med, at datatrafikken vil falde 25 procent.

Nettet under pres

Der er tale om hundrede millioner, der arbejder hjemmefra, og endnu flere børn, der skal lave lektier online. Og det har gjort den franske EU-kommissær, Thierry Breton, der er ansvarlig for EU's indre marked, bekymret for belastningen.

Derfor tog han onsdag kontakt til Netflix' administrerende direktør, Reed Hastings, skriver han på Twitter. Her kommer han også med en opfordring:

- For at bekæmpe #COVID19 skal vi #StayAtHome (blive hjemme, red), skrev han.

- Hjemmearbejde og streaming er til stor hjælp, men infrastrukturen kan være under pres. For at sikre internetadgang til alle så lad os #SwitchToStandard (skifte til standard opløsning, red.), når det ikke er nødvendigt med HD.

Netflix justerer allerede

EU's indre marked dækker over 450 millioner mennesker, som skal være sikret internetforbindelse.

Derfor har EU-kommissæren og Netflix-direktøren også et møde igen torsdag om situationen.

Ifølge CNN Business justerer Netflix dog allerede kvaliteten af streamingerne efter netværkskapaciteten og bruger et specielt netværk, der rykker indholdet tættere på brugerne, for at bruge mindre båndbredde.

Coronavirus giver Facebook problemer

Også andre onlineplatforme bliver påvirket af de mange millioner, der nu må bruge nettet til at komme i kontakt med omverdenen.

Facebooks direktør, Mark Zuckerberg, fortalte onsdag til CNN, at det giver flere problemer. Coronavirussen tvinger det sociale medie til at lave store ændringer, og virkningen af epidemien har allerede trukket Facebook "til grænsen", lød det.

Stigningerne, der har været den seneste tid, går langt ud over tidligere aktivitetsrekorder, der typisk er blevet sat nytårsaften.

Derudover ses der mere end en fordobling fra det sædvanlige i stemme- og videoopkald på især WhatsApp og Facebook Messenger.