99 procent af corona-dødsofre i Italien var syge i forvejen

Ny undersøgelse viser, at mindre end én procent af de døde var raske, før de blev smittet med coronavirus.

99 procent af alle coronadødsfald i Italien har ramt personer, der i forvejen var ramt af andre sygdomme.

Det betyder, at mindre end én procent af de døde kunne betegnes som raske, før de blev ramt af coronavirus og sygdommen covid-19, der følger af virussen.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg på basis af en undersøgelse fra Istituto Superiore di Sanita (ISS), der er de italienske sundhedsmyndigheders forskningsenhed.

Italien har nu registreret næsten 3000 døde af covid-19. Det samlede dødstal tog et voldsomt hop i dag, da landet registrerede 475 nye dødsfald og dermed et samlet antal døde på 2978.

Undersøgelsen fra ISS er en nøje gennemgang af sygdomshistorien hos et statistisk udsnit af ofrene, og det viser, at halvdelen af de døde havde mindst tre forskellige sygdomme i forvejen. Det var typisk sygdomme som forhøjet blodtryk, sukkersyge og hjerteproblemer.

Det kan være en del af forklaringen på, at Italien har registreret en højere dødelighed blandt de coronasmittede end andre lande. I Italien ligger dødeligheden på otte procent af de konstaterede smittede.

Ældre rammes hårdest

Undersøgelsen afslører samtidigt en betydelig skævhed i aldersfordelingen af dødsofrene. Italien er et af de lande i verden, hvor folk lever længst, og der er mere end to millioner italienere, der er ældre end 85 år.

Gennemgangen af dødsofrene viser, at deres gennemsnitsalder ligger omkring 80 år. Aldersgruppen over 70 år tegner sig for 90 procent af dødsofrene, mens kun 17 dødsofre var yngre end 50 år.