Coronavirus

Se videoerne: Syngende danskere holder humøret højt med fællessang

Fællessang fra folks lejligheder begyndte i den italienske by Siena i Toscana.

De seneste uge har der spredt sig billeder og videoer af italienere, der synger fra altaner og balkoner for at skabe fællesskab, selvom hele landet er lukket ned som følge af coronavirussens udbredelse.

Efter det forbillede er flere danskere nu begyndt at gøre det samme. På sociale medier blev der søndag delt videoer af syngende landsmænd, der lod tonerne forplante sig fra vindue til vindue.

På Østerbro i København spredte Carole Kings sang 'You've Got a Friend' sig søndag aften - akkompagneret af kontrabas.

I mellemtiden på Østerbro...

Posted by Veronica Mortensen on Sunday, March 15, 2020

Få kilometer derfra - på Nørrebro - brød fællessangen også ud på flere altaner, hvor klassikeren fra Højskolesangbogen 'Det er i dag et vejr' bredte sig ud over gaden.

Også i det københavnske kvarter Vesterbro pønser borgerne på at gøre italienerne kunsten efter.

Her hænger der flere steder sedler om, at beboerne inviteres til "fællessang ud af dit vindue" mandag 16. marts klokken 19. Der skal synges tre forskellige sange, lyder det. Blandt andet nationalsangen 'Der er et yndigt land'.

Gik viralt

Fænomenet med fællessang fra folks lejligheder begyndte i den italienske by Siena i Toscana, hvor indbyggerne sang 'Canto della Verbena' - Mens Siena Sover - for at booste moralen.

Siden har sangene spredt sig fra Siena til flere italienske byer som Firenze, Napoli og Torino. Og nu er det syngende sammenhold altså også kommet til Danmark.