Coronavirus

Trump testet negativ for coronavirus

USA's præsident har været i tæt selskab med brasiliansk pressechef, der nu er syg af coronavirus.

USA's præsident, Donald Trump, sagde lørdag, at han har ladet sig teste for coronavirus, efter han har fået kritik for at nægte. Ifølge Det Hvide Hus' læge kom resultaterne tilbage negative lidt over midnat dansk tid.

- Her til aften fik jeg besked om, at prøverne er negative. En uge efter at have haft middag med en brasilianske delegation har han ingen symptomer, skriver lægen Sean P. Conley i en pressemeddelelse, der blev sendt ud af Det Hvide Hus.

Prøven fik han taget fredag aften få timer efter, at han havde præsenteret en indsat mod coronavirus i USA til 50 milliarder dollar.

Trump fortalte ved den lejlighed på et pressemøde, at han har fået taget sin temperatur, og at den var "total normal".

Trump havde tidligere på ugen besøg af Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro.

De to præsidenter mødtes i weekenden i Trumps private klub Mar-a-Lago i Florida, og efterfølgende er to mødedeltagere, den brasilianske præsidents pressesekretrær og en diplomat fra den brasilianske ambassade i USA, testet positiv for coronavirus.

Den brasilianske præsident selv er også blevet testet, men er ikke smittet, oplyser hans talsmand.

Partifæller i karantæne

Flere af præsidentens højtstående partifæller er gået i frivillig karantæne eller har ladet sig teste efter kontakt med smittede.

Det gælder senatorer som Rick Scott fra Florida og Lindsey Graham fra South Carolina, der deltog i mødet i Florida.

Og det gælder senator Ted Cruz fra Texas og medlemmerne af Repræsentanternes Hus Matt Gaetz og Doug Collins, der er gået i karantæne efter at have været tæt på andre smittede.

Matt Gaetz kom efterfølgende tæt på præsidenten, da han mandag fløj med Air Force One fra Florida til Washington efter Trumps møde med den brasilianske præsident. Mens flyet stadig var i luften, fik Matt Gaetz beskeden om, at hans test var positiv.

Datteren bliver hjemme

Trumps datter og nære politiske rådgiver, Ivanka Trump, arbejdede også hjemmefra fredag, efter at hun i denne uge har holdt et møde med den australske indenrigsminister, Peter Dotton, der fredag blev bekræftet smittet. I samme møde deltog også statsadvokat William Barr og flere andre topfolk fra Trumps regering.

Lægestaben i Det Hvide Hus har dog understreget, at det er noget, Ivanka Trump har valgt at gøre som en forsigtighed.

- Hun har ingen symptomer og behøver ikke at være i karantæne, siger lægerne.