Coronavirus

Første land i verden afviser alle passagerfly

Arkivfoto. Da flyveforbuddet trådte i kraft, befandt cirka 150.000 kuwaitiske statsborgere sig uden for landet. Yasser Al-zayyat / Ritzau Scanpix

Også i Danmark er tusindvis af flyvninger foreløbigt aflyst.

Oliestaten Kuwait har nu som det første land i verden suspenderet alle passagerfly til og fra landets eneste lufthavn i foreløbigt to uger.

Det skriver blandt andre luftfartsmediet check-in.dk.

Fra og med i dag må ingen kommercielle fly hverken lette fra eller lande i Kuwait City International Airport – dog med undtagelse af varetransport og enkelte særflyvninger med kuwaitiske statsborgere og deres nærmeste familiemedlemmer.

Samtidig er det stadig muligt for alle at mellemlande i Kuwait, hvis man ikke forlader lufthavnen.

Suspenderingen sker i et forsøg på at forhindre coronavirussen i at sprede sig yderligere. Landet har på nuværende tidspunkt 72 bekræftede tilfælde.

Flyvninger til Danmark aflyses

Også herhjemme er flytrafikken blevet begrænset. Fra og med natten til onsdag forbød Transportministeriet alle flyvninger til Danmark fra de hårdest coronaramte områder – de såkaldte ’røde zoner.’

Alle flyvninger til Danmark fra de røde zoner er aflyst i minimum 14 dage.

- Vi har at gøre med en ekstraordinær situation, som regeringen følger meget tæt. Derfor har jeg besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de lande eller regioner, hvortil alle rejser frarådes, sagde transportminister Benny Engelbrecht (S).

Samtidig har det norske flyselskab Norwegian aflyst cirka 3000 af sine flyvninger i de kommende to måneder. Det svarer til cirka 15 procent af hele deres kapacitet.

Foreløbigt gælder Transportministeriets forbud i 14 dage, men vil blive forlænget så længe, der er behov for det.