Coronavirus

En fjerdedel af Italiens befolkning skal i karantæne - her er tiltagene

Italien lukker ned for dele af Norditalien og lukker museer og teatre i hele landet for at inddæmme virus.

Italien er det land i Europa, hvor flest personer er smittet med coronavirus. Og med 233 dødsfald er Italien det land, hvor coronavirus har kostet flest menneskeliv udenfor Kina.

Derfor har Italiens regering natten til søndag indført en række tiltag i bestræbelserne på at inddæmme smitten.

Lombardiet og flere andre provinser i det nordlige Italien vil blive lukket ned i kampen for at inddæmme den smitsomme coronavirus.

Det betyder, at 16 millioner mennesker bliver direkte berørt af den italienske regerings indgreb.

Her kan du få et overblik over, hvad der indtil videre er kommet frem om tiltagene:

  • På nationalt plan lukkes museer, teatre, biografer, skoler, natklubber og kasinoer frem til 3. april.
  • En stor del af de områder i det nordlige Italien, der er ramt af virusset, vil blive lukket ned, så man hverken må rejse ind eller ud af områderne.
  • Der er tale om regionen Lombardiet, inklusive storbyen Milano, og provinserne Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro. Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso og Venedig.
  • Næsten 16 millioner personer sættes i karantæne i Norditalien. Det svarer til en fjerdedel af Italiens befolkning.
  • Ifølge den italienske avis Corriere della Sera vil folk få lov til at vende hjem til de pågældende regioner, hvis de aktuelt befinder sig uden for dem.
  • Ifølge avisen vil barer og restauranter få lov at forblive åbne, men de skal gøre det muligt for kunder at holde en afstand på en meter til hinanden.

Systemet truer med at bryde sammen

TV 2s journalist Lisbeth Davidsen har rapporteret fra Italien og er vendt hjem til to ugers selvvalgt isolation. Hun betegner den seneste udvikling i Italien som "vilde meldinger".

- Det sker på baggrund af et råb om hjælp fra den sundhedssektor, der kæmper med at behandle de mange smittede. Personalet har manglet udstyr som for eksempel respiratorer og situationen på de norditalienske hospitaler er sådan, at systemet truer med at bryde sammen. Det er derfor, politikerne har forstået, at man må gøre noget drastisk, siger Lisbeth Davidsen, der selv er overrasket over, hvordan udviklingen er eskaleret de sidste par uger.

- Jeg har lige skrevet sammen med en dansk kvinde i Milano, som siger, at hun nu er bekymret. Det her har store konsekvenser for indbyggerne, og folk har forsøgt at slippe ud af de nedlukkede områder for at komme hjem til deres familie. Der vil reelt være 16 millioner mennesker, som er spærret inde i deres eget hjem i den kommende tid, siger Lisbeth Davidsen.