Coronavirus

Dødstallet i Italien stiger med 133 - særligt én region er ramt

Opdateringen af dødstallet kommer efter de italienske myndigheder har indført karantæne i Norditalien.

Dødstallet i den italienske region Lombardiet, der er blandt de hårdest ramte af coronasmitte, er søndag steget til 257.

Det oplyser lokale myndigheder i regionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er en stigning på over 100 i forhold til lørdag, hvor tallet var 154.

Dødstallet i hele Italien er steget fra 233 til 366.

Samtidig stiger antallet af smittede i Italien. Ifølge Worldometers har 7313 nu fået konstateret, at de er smittet med coronavirus i Italien. Det er en stigning på knap 1500 personer siden seneste måling.

Blandt de smittede er Alberto Cirio, lederen af den italienske provins Piemonte og provinsleder Nicola Zingaretti fra Lazio, skriver Reuters.

Indfører karantæner

Den nye opgørelse af døde kommer efter, at de italienske myndigheder lørdag besluttede at indføre karantæne for Lombardiet og 14 provinser i andre regioner i det nordlige Italien i bestræbelserne på at inddæmme coronasmitten. Karantænen trådte i kraft natten til søndag, og betyder at 16 millioner mennesker bliver direkte berørt af den italienske regerings indgreb.

Udover karantæne i det meste af Norditalien vil museer, teatre, biografer, skoler, natklubber og kasinoer være lukket frem til 3. april på nationalt plan.

Italiens permierminister, Guiseppe Conte, har annonceret omfattende tiltag for at dæmme op for coronavirus i Italien.

Den danske forsker Charlotte Kilstrup Nielsen bor og arbejder i Milano og kan mærke konsekvenser af den italienske nedlukning.

- Det er en voldsom udvikling, og det sætter sine spor, at børnene er væk fra skole og kammerater i fire uger. Men det er også bekymrende, fordi man fornemmer, at hospitalerne ikke kan klare mere, og man tænker, at det kan blive et problem, hvis der sker noget.

- Der er mennesker, som på det nærmeste er stukket af for at komme væk fra de nedlukkede områder og hjem til deres familie. Der kan være situationer, hvor for eksempel manden arbejder i Schweiz, mens hans familie bor i Milano, og hvordan skal han komme hjem. Det her har menneskelige konsekvenser, siger Charlotte Kilstrup-Nielsen, der er forsker.

Karantænen var medvirkende til, at Udenrigsministeriet fra søndag fraråder alle rejser til regionerne Piemonte, Lombardiet, Emilia-Romagna, Aostadalen, Veneto og Marche.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrede søndag alle danskere i Norditalien til at komme hjem hurtigst muligt.

- Der er et vindue, hvor man tillader udenlandske statsborgere at rejse hjem. Vi anbefaler derfor, at man kommer hjem. Vi ved ikke, hvor lang tid vinduet vil være åbent. Så kom ud af Norditalien, siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, til TV 2.