Coronavirus

Minister: - Vi bliver ikke ved med at kunne inddæmme og stoppe smitte i Danmark

"Vi følger situationen meget nøje time for time," siger sundhedsministeren.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er fredag til hastemøde i EU om covid-19.

Han fortæller, at formålet med mødet er at koordinere indsatsen mellem EU-landene i forhold til coronavirussen, og at landene skal lære af hinandens erfaringer.

- Vi kan se, at en lang række lande er hårdere ramt, end Danmark er. Så det er helt afgørende, at vi høster de erfaringer, de har, siger han til TV 2.

Et præpandemisk scenarie

Han fortæller, at den indsats, der gøres nu, er meget afgørende for, hvordan virussen arter sig de kommende måneder.

- Lige nu er vi i et præpandemisk scenarie. Vi bliver ikke ved med at kunne inddæmme og stoppe, at der også vil være smitte i Danmark. Det er det næste, der kommer. Derfor er det så afgørende, at det, der gøres nu, er nok.

- Vi følger situationen meget nøje time for time, og vi er hele tiden klar til at skærpe vores retningslinjer. Hvis sundhedsmyndighederne mener, at det vil have en gavnlig effekt, så er vi klar til at gøre det.

Anbefaler karantæne

Sundhedsstyrelsens seneste anbefaling til alle danskere er at blive hjemme i to uger, hvis de har været i områder, som er hårdt plaget af coronavirus.

Anbefalingen gælder, hvis man har været i de fire italienske regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto i den nordlige del af landet. Den gælder for hele Kina undtagen Hongkong og Macau.

For Sydkorea er det provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu, anbefalingen dækker. Derudover er det hele Iran.