Coronavirus

Italienske medier: Regeringen vil lukke alle landets skoler på grund af coronavirus

Den italienske regering forventes at lukke alle skoler og universiteter i et par uger.

Italien overvejer at lukke alle skoler og universiteter i landet i et forsøg på at få bugt med coronavirussen.

Det skriver flere italienske medier - blandt andet avisen Corriere della Sera - på baggrund af kilder i den italienske regering.

Italienske medier og nyhedsbureau Ansa fortalte tidligere, at beslutningen allerede var taget på et møde mellem premierminister Giuseppe Conte og hans ministre.

Men ifølge den Italienske uddannelsesminister, Lucia Azzolina, vil det først blive afgjort i "de kommende timer".

Ifølge medierne skulle lukningen gælde fra i morgen torsdag og foreløbig til midt i marts.

- Det er et utroligt drastisk skridt for en regering at tage, og det kommer til at påvirke flere italienere end alt, hvad vi ellers har set. Regeringen læner sig op ad videnskaben, der kan se, hvilket mønster der er ved at tegne sig, siger TV 2s korrespondent i Italien, Eva Ravnbøl.

Italien har indtil nu oplevet 79 dødsfald på grund af sygdommen covid-19, der følger af coronasmitte. Dermed er Italien det europæiske land, der er i særklasse hårdest ramt af den nye virussygdom, og på verdensplan har kun Kina og Iran oplevet flere dødsfald.

Italien har allerede i flere dage holdt skolerne i de hårdest ramte nordlige regioner lukket, men fra i morgen kommer lukningen efter alt at dømme til at omfatte skoler i hele landet.

- Man prøver på alle mulige måder at sørge for, at folk er så lidt sammen som muligt, siger Eva Ravnbøl.